Konya'da karantina sürecinde kaçmaya çalışırken güvenlik görevlileri ve polisin üzerine yüzüne tüküren umreci için müebbet hapis cezası istemiyle dava açılması gündeme geldi. 16 Mart tarihinde yaşanan olayda Konya'da karantina altında bulunurken kaçma girişimi esnasında güvenlik görevlileri ile polislere tüküren umreci gözaltına alınmıştı.

Kutalmışoğlu Süleyman Şah Erkek Öğrenci Yurdu'nda çalışan güvenlik görevlisi Ramazan Öney’in koronavirüs testi pozitif çıktı. Karantinaya alındıktan sonra sorumsuzca davranan ve bununla beraber güvenlik görevlileri ile polisin hayatlarını riske atarak onların yüzüne tüküren umrecinin müebbet hapis cezası alabileceği vurgulandı.

TÜKÜREN UMRECİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI

Koronavirüsün bulaştığı kişi iyileştiği takdirde hastalığı kasten bulaştıran kişi 1 yıldan 8 yıla kadar ağır hapis cezası alabilecek. Ancak bu kişi canından olursa umreciye müebbet hapis cezasının bile verilebileceği iddialar arasında yer aldı. Karantinadan kaçmaya çalışırken polisin ve güvenlik görevlilerinin üzerine tüküren umrecinin bağırarak "Ben hastaysam sende hasta ol" dediği ifade edilmişti.

Editör: TE Bilişim