Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına ataması yapılan üyelerin maaşları belli oldu. Kurullarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, kurul üyelerine (100.000) gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılabileceği öngörülmüştü.

2018’de yapılan son düzenlemeye göre ise memur maaş kat sayısı 0,11794 TL. Buna göre kurulda yer alacak üyelere ödenecek maaş tutarı ise yaklaşık 12 bin lirayı buluyor. Bu ek ödemede, yapılacak işin niteliği, çalışma süresi ve üstlenilen görev dikkate alınarak her bir üye için farklı tutarlar belirlenebilecek.

Bu ödemeler damga vergisi hariç vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak. Yapılan ek ödemeler, ‘huzur hakkı’ olarak nitelendiriliyor.

Aralarında, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay ve Yiğit Bulut gibi isimlerinde bulunduğu isimlerin de bulunduğu 76 kişinin atandığı kullarda Cumhurbaşkanı tarafından oluşturulacak politika ve alınacak kararlarla ilgili öneri ve strateji geliştirilecek. Görev alanlarına giren konularda kamu kurum ve kuruluşlarına görüş verecek kurullar, Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve ilgili diğer ilgililerin görüşünü alarak uygulanan politikaları ve gelişmeleri izleyecek, yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanına rapor sunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı.

Politika kurulu üyeliklerine atananlar arasında eski bakan Nihat Zeybekçi, eski milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Necdet Ünüvar, Ayşenur Bahçekapılı ve Burhan Kuzu gibi isimler bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlarından Yiğit Bulut, Cemil Ertem, Yavuz Atar, Mustafa Akış, Mehmet Uçum, İbrahim Saraçoğlu ve Şükrü Karatepe gibi isimler de kurul üyeliklerine getirildi. Yazar Cemil Meriç'in kızı Ümit Meriç, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Orhan Gencebay, tarihçi-yazar Murat Bardakçı, yazar İskender Pala, eğitimci Selçuk Pehlivanoğlu, Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar da kurul üyeliğine atandı

İŞTE HEPSİ TARTIŞMALI 76 KİŞİLİK O ATAMA LİSTESİ

- Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu: Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mehmet Ali Yalçındağ, Dr. Osman Coşkun ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı.

- Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu: Prof. Dr. Abdullah Atalar, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Ahmet Gündoğdu, Kemal Şamlıoğlu, Prof. Dr. Öktem Vardar, Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran S. İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar.

- Ekonomi Politikaları Kurulu: Dr. Cemil Ragıp Ertem, Gülsüm Azeri, Hakan Yurdakul, Doç. Dr. Hatice Karahan, Korkmaz Karaca, Mehmet Ali Akben, Meltem Taylan Aydın, Nihat Zeybekci, Prof. Dr. Servet Bayındır, Yiğit Bulut.

- Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu: Adnan Tanrıverdi, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. H. Beril Dedeoğlu, Doç. Dr. İbrahim Kalın, İlnur Çevik, Dr. İsmail Safi, Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, Prof. Dr. Seyit Sertçelik.

- Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu: Alev Alatlı, Havva Hümeyra Şahin, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Mehmed Özçay, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören, Prof. Dr. Ümit Meriç.

- Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu: Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Zülfiye Füsun Kümet, Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel.

- Sosyal Politikalar Kurulu: Prof. Dr. Edibe Sözen, Dr. İbrahim Altan, Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Dr. Mehmet Güllüoğlu, Dr. Murat Yılmaz, Prof. Dr. Vedat Bilgin, Prof. Dr. Vedat Işıkhan.

- Yerel Yönetim Politikaları Kurulu: Asım Aykan, Hayrettin Güngör, Dr. Hayri Baraçlı, Prof. Dr. Lütfi Akça, Dr. Mehmet Karabay, Oktay Saral, Refik Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Tarkan Oktay, Tuna Koç

 

Editör: TE Bilişim