Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr Mehmet Öz'ün de katıldığı cenaze törenine, birçok akademisyen, Türk Ocağı temsilcilikleri,birbirinden kıymetli dava büyükleri ,hocamızın gönüldaşları ve öğrencileri de törene iştirak ederek hocamıza vefalarını gösterdiler...

Ruhu şad olsun....

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bölüm başkanı olan Acar Sevim, Kadıköy Türk Ocakları kurucusu ve başkanıydı. İstanbul Ünivetsitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı1981 mezunu olan Acar Sevim öğrenciliği döneminde aktif mücadelesi ile öne çıkan isimlerdendi.

Fikri mücadelesini akademik görevi ve hayatının her safhasında sürdüren Acar Hoca'nın kitaplarından biri de "Yanlız Kurt" tu.

Acar Sevim "Yalnız Kurt" kitabını "Talihsiz Milliyetçi Kleist'in Alman Birliği Fikri" üst başlığı ile sunmuştu. Türk milliyetçisi ve ülkücü olmayı kendisine Allahın bir lütfu olarak gören ve hayatı boyunca bu düşüncesini dostlarıyla tebessüm ederek paylaşan Acar Sevim'in eserlerinden bazıları şunlar: Halk Milliyetçiliğinin Öncüsü Herder, Rüya ve Vizyon, Sanayileşme ve Edebiyat İlişkileri Açısından Alman Natüralizmi...Önceki akşam Türk Ocağı şubesinde geç vakte kadar dostlarıyla sohbetten sonra evine geçen ve yatağında kalp krizi sonucu vefat eden Prof. Dr. Acar Sevim EFMMED (Edebiyat Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği)nin de yönetimindeydi. Acar'ın cenazesi 22 Ekim Pazartesi günü Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii'nden Öğle Namazı'nı müteakip kaldırıldı. Kilyos'taki aile kabristanında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim