Emekli binbaşı Tahir Sancar'ın vefat haberini yeğeni Ülkü Sancar duyurdu. Ülkü Sancar, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:  "Acı Kaybımız. - Prof. Dr.Aziz Sancar'ın abisi amcam Tahir Sancar'ı kaybettik. - "Daima ileri kızım, daima dik, daima imanlı" - KOCA KURT - Kürşat'a giden yolunu Allah nurla aydınlansın KOMUTANIM"

EMEKLİ BİNBAŞI TAHİR SANCAR AZİZ SANCAR'I ŞÖYLE ANLATMIŞTI

"Aziz’in bu ödülü aldığını duyduğumda sevinçten ağladım. Büyük bir gurur. Son dönemde ülkemizin yaşadığı ayrışma ve sıkıntılar arasında herkes için milli bir başarı oldu. Allah Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Milleti’nde hayırlı uğurlu etsin.

Aziz, gençliğinden beri günde dört saat uyuyan, yirmi saat çalışan bir bilim insanı. Küçükken de çok kitap okurdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Savur’da gönüllü olarak iki yıl doktorluk yaptı. Ücret almıyor, hastaların ilaçlarını kendi bütçesinden karşılıyordu. Sonra ABD’ye gitti. Amerika’da bir vakıf kurarak öğrenci yurdu açtı. Türkiye’den ve Orta Asya’daki Türk ülkelerinden eğitim için giden gençler bu yurtta ücretsiz olarak kalabiliyor. Sadece Sancar Ailesi’nin mensupları kalamıyor. Çünkü Aziz hem torpil algısı oluşmaması, hem de imkanı olmayan gençlere yer ayrılması için, bizim aile eşrafından gidenleri yurda kabul etmiyor. Sizin çocuklarınızı okutma imkanınız var, bu yurt imkanı olmayan gençler içindir diyor.

Memleketimiz Mardin’in Savur kazasıdır. Bizim sülalemiz Oğuz Boyu’nun Hasi Kolu’ndandır. Sekiz kardeşiz. Ben altı numarayım. Aziz benim iki yaş küçüğüm. Hepimiz üniversite mezunuyuz. En büyüğümüz general, en küçüğümüz makine mühendisidir. Ailemiz eğitime çok önem vermektedir. Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerlemeyi benimsedik.

Aziz gibi hepimiz milliyetimize ve mukaddesatımıza son derece bağlıyız. Atatürk milliyetçisiyiz. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Bunun için cansa can veririz, kansa kan veririz. Taviz yok. Ben çok PKK kurşunu yedim.”

Editör: TE Bilişim