İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son günlerde tartışma konusu olan Kanal İstanbul için dün bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak konuşma yaptı. Konuşmaların ardından oturumlar düzenlendi. Oturumda konuşan Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesiyle ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı.

"ERKEKLİĞİ ÖLDÜRÜR"

Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul etkileriyle Marmara denizinde biriken Sülfür Dioksit'in çürük yumurta kokusu ortaya çıkaracağını söyledi. Sülfür Dioksit'in etkilerine değinen Saydam, "Erkekliği öldürür" dedi.

"KANAL İSTANBUL BİR UCUBE"

Çalıştayda konuşan bir başka isim olan emekli Tuğamiral Türker Ertürk ise Kanal İstanbul için zehir zemberek açıklamalarda bulunarak, projeyi ucube olarak değerlendirdi.

Ertürk konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Öncelikle sözlerime şunu belirterek başlamak istiyorum. Kanal İstanbul bir proje değil, ucube. Niçin proje değil? Bir şeyin proje olabilmesi için bir sorunu, bir problemi çözüyor olması lazım. Şimdi size soruyorum Kanal İstanbul, İstanbul'un, Marmara Bölgesi'nin ya da Türkiye'nin hangi problemini çözüyor? Hiçbirisini. Hatta Türkiye'ye egemenlik, güvenlik, savunma, ekolojik denge, çevre ve şehircilik konusunda inanılmaz problemler çıkarıyor. Onun için bu bir proje değil, gerçekten bir ucube."

Editör: TE Bilişim