Konuklardan Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu "Her şeyden önce bir kadın olduğu için Akşener'in başarılı olmasını isterim" ifadesinin ardından söz alan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Ben Meral Akşener'in başarılı olmasını istemem. Kadın olduğu için değil, Meral Akşener'in 'yarıştırılmasının' nedeni: 'Erdoğan'a yüzde 2 puan kaybettirebilir mi? 196 Dünya ülkesinde kaç tane kadın başkan var? " diye konuştu.

Mısıroğlu abisymiş

Sofuoğlu katıldığı bir programda ilk cümlesi her şeyi anlatıyor: "şimdi, kadir mısıroğlu abi'nin bi sözü var (...) kafa yapsını anlamak ve fikir babasının kim olduğunu anlamak için yeterli.

Pokemon düşmanı Sofuoğlu

Ayrıca Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Bir ajan gelse Malatya'nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon'da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz." demişti.

‘Pembe trambüs’a tam destek

Öte yandan Malatya’da kent içi ulaşımda sadece kadın yolcuların taşınacağı ‘pembe trambüs’ uygulamasına tam destek vermiş " “Özgürlük anlayışınız bu. Etrafta birçok sapık olduğunu söylerken buna karşı çıkmak tutarlılık mıdır? Ayrıca isteyen binecek. Size göre isteyen kadının, erkek olmadan yolculuk yapma hakkı yokmuş demek ki. Size göre kadın tacize uğrasa da yine taciz yemeye devam edecek. Böyle hayatını kolaylaştıran çözümlere razı olmayacak. Sanki bu çözüm durduk yere çıktı. Sanki hiç taciz olmadı. İdeolojik saplantı bu kadar olur. Size göre kişisel tercih diye de bir şey olmazmış. Özgecan için döktüğünüz timsah gözyaşları mıydı o zaman?” demişti.

Editör: TE Bilişim