Prod. Dr. Faruk Şen’in yazısı şu şekilde;

“911 KM’lik Türkiye-Suriye sınırı, her türlü hareketliliğe açık bir sınır konumunda. Bu sınır eskiden mayınlarla doluydu fakat Suriye İç Savaşı’ndan önce bu mayınlar kaldırıldıktan sonra bu sınırdan 5,4 milyon Suriyeli geçici sığınmacı ülkemize geldi, yerleşti ve büyük bir çoğunluğu vatandaşlık özlemi içinde.

Türkiye’nin ulusal kimliği ümmetleşiyor

Türkiye’deki halkımız yavaş yavaş yeni gelen sığınmacılarla birlikte giderek ümmetleşiyor. Bu durumun Türkiye’ye ne getirip ne götüreceğini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Şu ana kadar geçen süreçte iyi gelişmeler getirmediğini görüyoruz. Artık Avrupa Birliği de Türkiye’yi göç konusunda ciddiye almıyor. Son olarak 5,4 milyon Suriyeli geçici sığınmacı için Avrupa Parlamentosu Türkiye’ye 375 milyon euroluk bir fon öngördü. 2016-2017’den sonra gerekli olan 3’er milyar euroluk mali yardımda Türkiye’ye hiçbir zaman gelmedi.

Esad Türkiye’den Hatay’ı istiyor

Esad, Türkiye’den Hatay’ı talep etmiş… Baktığınız zaman Hatay’ın nüfusu son Suriyeli göçünden sonra, %75 oranında Araplardan oluşmaya başladı. Türkiye kendi bindiği dalı kesiyor ve Hatay’ın yapısını değiştiriyor. Esad artık yavaş yavaş Arap Birliği ile ilişkilerini geliştirdikten sonra İslam İşbirliği Örgütü ile de yakınlaşacak. Yakında Avrupa’dan davetlerde alacak. Böylece Esad babasının PKK’ya ve Abdullah Öcalan’a verdiği destekten sonra şimdi de Türkiye’den toprak talep ediyor.

Ümit Özdağ Suriyelilerin geri dönmesi için partisiyle politikalar oluşturuyor

Suriyelilerin Türkiye’ye bu kadar büyük göçlerle alınmasının Türkiye’ye negatif etkileri var. Özellikle Suriye’deki savaştan kaçan insanlar ülkemize geldi ve birer terör bombası olarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Hükümet bugüne kadar geri gönderme konusunda herhangi bir politika oluşturmadı. Bu konuda çalışmalar yapan en önemli siyasal hareket Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi. Özdağ’ın çabasına birçok Türk insanı da akıllı bir şekilde destek veriyor.

2022 yılı, AB ile Türkiye’nin ciddi bir pazarlık yaparak, Suriyelileri geri göndermek için adımlar atacağı bir yıl olmalı. Aynı şekilde Rusya ile olan ilişkilerde kullanılarak Suriyelilerin kendi topraklarında yaşamaları için adımlar atılmalı. Suriyelilere karşı Türkiye’de tepki her geçen gün daha da büyüyor. Bunun herhangi bir iç çatışmaya dönmemesi için Suriyelilerin en azından %80 oranında geri dönmesi şart.”

Editör: TE Bilişim