Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Üniversitesi'nde görev yapan Türk profesör Mehmet Çilingiroğlu, Habertürk Tv'de canlı yayına bağlanarak Türkiye ve dünya için korkutan açıklamalar yaptı.

Amerika'da zor bir dönemden geçildiğini belirten Çilingiroğlu, "Türkiye'de de koronavirüs salgını patlamasına hazır olun" ifadesini kullandı.

Türkiye'de insanların hala bu işin ciddiyetinin farkında olmadığını vurgulayan Profesör Doktor Mehmet Çilingiroğlu, "Ben Amerika'dayım ama Türküm ve ülkemi düşünüyorum. Gördüklerim hiç de iyi değil" dedi.

Çilingiroğlu, "Hala insanlar balık tutmaya gidiyor, bir arada yaşıyor, sokaklarda dolaşıyor. Bu böyle gitmez. Ne yazık ki kısa süre içinde Türkiye'de de koronavirüs salgınında patlama olacak" diye konuştu.

Profesör Doktor Mehmet Çilingiroğlu, "Bu iş öyle iddia edildiği gibi hemen bitmez. Mayısta da bitmez, haziran ayında da bitmez, temmuz ayında da bitmez. Nasıl bitecek? Önce çaresi bulunacak. Şu anda burada aşı bulundu, deneniyor. Daha uzun süre salgın sürecek" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, sözünün sürekli kesildiğini söyleyerek, hem bağırdı hem de yayını terk etti.

Virüsün aşısının geliştirildiğine dikkat çeken Çilingiroğlu, canlı yayında yaşanan tartışmaların üzerine "Türkiye'yi bu yüzden terk ettim" ifadelerini kullandı.

Çilingiroğlu daha sonra yayında sık sık sözünün kesildiğini öne sürerek sinirlenip yayından ayrıldı.

Editör: TE Bilişim