Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'da meydana gelen ve bir çok ilden hissedilen 5,5 büyüklüğündeki dpremle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında;
"Arkadaşlar merhaba. Az önce Akhisar-Sazoba’da 5.5 büyüklüğünde bir deprem oluştu. Bu deprem muhtemelen Gediz Grabeninin Göl Marmara civarında kollara ayrıldığı yerde Kuzey Batı-Güney Doğu doğrultulu ikincil bir graben fayına bağlı olarak gelişti. Tüm bu depremler kanaatimce Gediz Grabeninin Turgutlu-Salihli-Alaşehir güzergahından geçen ana fayın üzerinde hareket eden tavan blokundaki farklı gerilmelerden meydana geliyor. Yani Gediz Grabeninin kuzey kısımları bu bölgedeki Kuzey-Güney yönlü gerilmeye paralel olarak yerleşiyor. Sevgiler" ifadelerine yer verdi.

PROF. MEDYAYA KIZGIN

Prof. Dr. Naci Görür televizyonlardan rahatsızlığını dile getirdi.

Görürü soyal medya hesabından "Sevgili takipcilerim. Şimdi size bir kararımı açıklamak istiyorum. Bu kararım medya ile ilgili. Hoşgörülerine sığınarak bir rahatsızlığımı iletmek istiyorum. Bir yerde deprem olur olmaz, telefonum kilitleniyor ve televizyonlar benden görüş almak istiyorlar. Onlara “deprem daha, birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim”dediğimde “ olsun hocam siz birşeyler söylersiniz” diyorlar. Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır. 1-2 saat sonra konuşalım deyince de gündemden düşer deyip kabul etmiyorlar.

Üzülerek görüyorum ki televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım. Umarım medyadaki arkadaşlarım beni anlayışla karşılarlar. Selamlar." dedi.

Editör: TE Bilişim