Prof. Naci Görür, büyük depremin beklendiği fay üzerinde olduğunu söylerken; Prof. Ziyadin Çakır ise "hayra alamet değil" dedi.

Depremi değerlendiren İTÜ öğretim üyesi Prof. Ziyadin Çakır, "Bu aktiviteyi normal ve hayra alamet olarak görmüyorum. İstanbul'da elbet büyük bir deprem olacak ve mutlaka ölümler yaşanacak, hasar oluşacak ama gereken tedbirlerin alınması için bu depremler fırsat olarak değerlendirilmeli. Devlet büyüklerine basının 'ne yaptınız' diye sormalı" dedi.  

Bir diğer akademist Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar bu gün olan 4,7 depremi haritada yerine göz kararı koydum. Bir önceki 5,8 depremine yakın veya biraz doğusunda. Bu deprem büyük depremi beklediğimiz fayın üzerinde. Onun için sıkıntılı. Bu fay üzerinde olan her deprem önemsenmelidir. Fayın kırılma eğilimini gösterir" ifadelerini kullandı.

İstanbul depremiyle ilgili AFAD’dan yeni açıklama: Oldukça güçlü

İstanbul Silivri açıklarında saat 16.37'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremle ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yeni açıklama geldi. AFAD depremin şiddetini ölçtüklerini ve şiddetin 'oldukça güçlü' kategorisinde yer aldığını belirtti.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"11.01.2020 tarihinde Marmara Denizi Silivri (İstanbul) da meydana gelen Mw=4.7 büyüklüğündeki depremden sonra AFAD-RED Programı tarafından üretilen tahmini şiddet haritasına göre Maksimum Şiddet: V Oldukça Güçlü olarak hesaplanmıştır."

Editör: TE Bilişim