Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından çok çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Görür TÜBİTAK ve DPT’nın Elazığ depreminden önce Elazığ ve köyleri için hazırladığı projelerin raddeliğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür, DAF’ın (Doğu Anadolu Fay Hattı) uzun zamandır sessiz olduğunu, ama artık uyandığını vurguladı. Elazığ depreminin olduğu bölgede iki büyük depremin 1800’lü yıllarda olduğunu açıklayan Prof. Görür, o bölgeye çok dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür Elazığ’lı

Prof. Dr. Naci Görür Elazığlı olduğunu söyleyerek, bu bölgede daha önce konferanslar verdiğini, uyarılarda bulunduğunu, Elazığ ve köylerinin depreme hazırlanması gerektiğini ve girişimlerde bulunduğunu ama duyarsız davranıldığını iddia etti.

Prof. Namık Çağatay’ın da Elezığ’lı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Namık Çağatay’la ve diğer arkadaşları ile birlikte valilik, belediye, üniversiteleri ve Harita Genel Komutanlığını bir araya getirdiğini, projeler hazırladığını açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür bu projelerin TÜBİTAK ve DPT tarafından reddedildiğini vurgulayarak, deprem yokken neden hazırlanılmadığını sorguladı.

Prof. Dr. Naci Görür CNN TÜRK yayınına katıldı

Prof. Dr. Naci Görür CNN TÜRK canlı yayınan katılarak önemli açıklamada bulundu. Prof. Görür yine DAF’ın uyandığını ve Kahramanmaraş’ta deprem olabileceğini ve çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim