İşte Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
 

"KURUCULAR KURULU AÇIKLANACAK"

Bu hafta kurucular kurulu ve parti ismi konuda netleşme yaşanacak. Kurucular kurulunun açıklanmasi ile birlikte il ve ilçe temsilcilerimiz belirlenecek. Yeni parti Türk siyasetine büyük mührünü vuracak. Sayın Koray Aydın Bey, genel merkezi en kısa zamanda açacak. Çalışmalar başlayacak.

"PARTİ İSMİ BU HAFTA BELLİ OLACAK"

Koray Bey “Merkez Demokrat Parti” ismi üzerinde çalışılıyor dedi. Daha sonra da açıkça ifade etti. Henüz belli değil, bu hafta netleşecek.

"KIRMIZI ÇİZGİ FETÖ İLE PKK"

Vatandaşlık bağı ile bağlı olan, sevgisi ve sadakati Türk milletine olan ve bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan rahatsız olan herkese kapımızı açtık. Önceden şu partiye oy vermiş bizim için hiçbir önemi yok. Bugün yanımızdaysa, bugün bizimle birlikte mücadele edecekse hiçbir problem yok. Bazıları soruyor, nerede konumlandırıyorsanız kendinizi… Milli Merkez diyoruz. PKK ve FETÖ’ye bulaşmamış, herkese kapımız açık.

"İKİNCİ BİR MHP OLMAYACAK"

Kurucular kurulular için hep Ülkücü kökenli diyorlar. Henüz açıklamadık ki… Koray Bey, ben ve Meral Hanım biliniyor daha... İsimleri açıkladığımızda herkes görecek, sadece Ülkücü kökenliler olmadığını. Kurucular kurulu bütün il ve ilçelere örnek olacak. Ankara nasıl bir teşkilatlanma yaparsa, nasıl bir yönetim şeması oluşturduysa, il ve ilçelerde böyle şekillenecek. Hangi partiden olduğu hiç önemli değil. İnsanlar bizi yoldan durdurup, ne zaman partiy kuracaksınız diyor. Bizim daha önce MHP’de görev almamız, siyaset yapmış olmamız yeni bir MHP kuracağımız anlamına gelmiyor. İkinci bir MHP için yola çıkmadık. Farklı bir anlayış ile yola çıkıyoruz.

"MİLLET DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ GÖRDÜ"

Bizim halk desteğimizin arkasında samimi bir demokrasi mücadelemiz var. Önce MHP’de sonra referandumda millet gördü. Yüzde elliye değil yüzde yüze talibiz. Teröre terör, teröriste terörist deriz. HDP’li seçmenlerin de oyuna talibiz ama HDP’yi bir parti olarak görmüyoruz. Onlar hiçbir zaman PKK’ya mesafe koymadı. Biz Hakkarilinin de Bingöllünün de oyuna talibiz. Vatanseverlerle yola çıkıyoruz.

"PARTİNİN LİDERİ ATATÜRK'TÜR"

Bizim partimizde siyaset yapanların, oy vereceklerin tartışmasız kabul edeceği önder, lider Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz, birinci Meclis gibi bir araya geliyoruz. Ülkenin taşıyıcı kolonları çatlıyor. Türkler dünyada en fazla başka ülkelerde ev satın alan 4. Millet olmuş. İnsanlar bugün değil de yarın kaçarsa orada yaşarız diye… İnsanlar Türkiye’yi terk ediyorlar. Yurtiçinde de var. İzmir’deki insanlar Yunanistan’dan ev alıyor. Neden biliyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeyenlere davranış şekli…

"MİLLİ BİRLİĞİ TESİS EDECEĞİZ"

Bizim bu coğrafyada bağımsız, refah yaşabilmemiz için yüzde 50 yetmez, yüzde yüz olmalıyız. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları insanlara istenmeyen kişi muamelesi yaparsa; insanlar da gitmek ister. Yeni partinin, en büyük arzusu ve temennisi milli birliği ve bütünlüğü tesis etmek. Birbirimizin hayat tarzına karışmayalım, birbirimizle kavga etmeyelim.

"DEVLETİN KURUMLARINI ÇÖKERTTİLER"

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinin en ağır darbesini almıştır. Yabancı istihbarat servislerinin neredeyse bilmediği bir şey kalmamıştır. Caydırıcılığını yitirmemelidir. Bugün TSK caydırıcılığını yitirdi. Orduya yapılan kumpaslar ve 15 Temmuz… Kim vardı bunlar yaşanırken iktidarda? FETÖ’nün casusluk ve terör örgütü olduğunu ne zaman fark ettiniz? Kedi yavrularının gözü 3 günde açılıyor, AKP’nin FETÖ konusunda gözü açılmasında 9 sene sürmüş. Hava kuvvetleri çökmüş, Deniz kuvvetleri savaşa girmiş gibi tahribat görmüş. Kara kuvvetlerini kamuoyunda tartışmak istemiyoruz.  FETÖ’cü hakim giriyor, en gizli sırlara erişiyor. Neyin gittiğini bilmiyoruz. İktidar izin veriyor. Özetle çöken bir devlet yapısı…

"FETÖ İLE AKP AİLEDİR"

Efendim diyorlar ki yeni partiyi FETÖ’yü destekliyor.  Yıllardır FETÖ ile işbirliği yapan iktidar, tarihin en büyük yalanını atıyor. Yarın kurucuları açıkladığımızda kimin FETÖ’cü kimin FETÖ’cü karşıtı olduğu ortaya çıkacak. Ümit Özdağ’ı, FETÖ ile işbirliği yapan iktidar Ergenekon’dan içeri atmaya çalıştı. Kurulan kumpası biliyoruz. FETÖ ile AKP iç içedir. Ailedir, birbirinden ayrılamaz.

Editör: TE Bilişim