of. Dr. Mehmet Okuyan “Münafık, kafir, müşrik gibi kavramların Kur’an’da geçiyor ve bazılarınca kolayca bir diğeri için kullanılabiliyor.

Halbuki bu kavramlar bir diğerini nitelemek için değil anlamlarını bilerek bu kapsama girmekten korunmak için kullanılmaktadır. Kimin bu kavramların içine girdiğini sadece Allah bilir. Ahirette de herkes tek tek kendi hesabını verecektir. Allah kimseyi kimseye Jandarma olarak görevlendirmemiştir” dedi.

Okuyan, hadislere karşı olduğu yönündeki eleştirilere ise “Peygambersiz bir din olur mu? Kur’an’a inanan biri peygamberi nasıl devre dışı bırakır. Kur’an’ı bize getiren ve tebliğ eden Hz peygamber değil mi? Getirdiği kitaba inanan Hz peygamberi nasıl devre dışı bırakır, bu nasıl bir anlayıştır? Fakat Hz peygambere nispet edilen her sözü biz Kur’an’a arz ederiz. Zira Hz peygamber Kur’an’a aykırı bir şey söylemez. Ben kitaplarımda da konuşmalarımda da çokça hadis okurum. Ancak Kur’an’da karşılığı olmayan bir sözü hadis kitaplarında yer alsa dahi okuman ve kitaplarımda kullanmam. Bir sözü değerlendirmek için elimizdeki tek hakem Kur’an’dır” 

Editör: TE Bilişim