İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Karataş Kanal7’de yayınlanan “İftar Saati” programında “Türkçülük haramdır” dediği iddia edildi.

Konu incelendiğinde "Türkçülük" kelimesinin hiç geçmediği, sadece "Irkçılık" üzerinden konuşulduğu anlaşıldı.

Prof.Dr. Mustafa Karataş programın ilerleyen bölümlerinde tam anlamıyla skandal bir açıklama yaptı. Karataş konuşmasında Türkçülüğü Kürtçülük’le eş değer gösterdi. Mustafa Karataş’ın, Türkçülüğü "fitne" ve "hainlik" olarak tarif ettiği konuşması şöyle: "Nereyi kırabiliriz? Bölücülüğü ortaya attılar. Hainliği ortaya attılar. Kürtçülük, Türkçülük bir takım fitneyi önce fikir olarak soktular. Sonra da kulaklarına fısıldadılar; dediler ki 'Bunlar sizi ezdi, hakkınızı vermedi.' Oraya gittiler, 'Bunlar size ihanet edecek, aranızı açacak...' dediler."

Konu gündeme gelir gelmez Prof.Dr. Mustafa Karataş twitter hesabından bir açıklama yaparak “İslamda Irkçılık, kafatasçılığı haramdır. Türklüğümüze hamdederiz dedim. Bunu anlamayan muannit Türkçü geçinenlerden ben daha fazla Türkçüyüm ve daha fazla Türk milletini seviyorum. Sözlerim ve inancım budur.” dedi.

KARATAŞ'TAN AÇIKLAMA

Daha sonra yeni bir paylaşım yapan Prof.Dr. Mustafa Karataş” Milliyetçi arkadaşlarıma sesleniyorum. Yıllardır Türk soydaşlarım için her duamda dua ederim. Son yıllarda Doğu Türkistanı duamdan hiç eksik etmedim. Doğu Türkistan ve Özbek gelinim var. Onların davalarının destekçisiyim. Aramıza giren sosyal medya farelerine fırsat vermeyin.” dedi.

PROF.DR. MUSTAFA KARATAŞ PROGRAMIN İLK BÖLÜMÜNDE NE SÖYLEDİ?

Prof.Dr. Mustafa Karataş bugün Kanal7’de yayınlanan “İftar Saati” programında kesinlikle “Türkçülük haramdır” demediği ortaya çıktı.

Karataş programın ilgili kısmında şunları söyledi:

“Mezhep olabilir, Cemaat olabilir, grubunuz olabilir birtakım sosyal STK’larınız, vakıflarınız, derneklerimiz olabilir. Ancak din kardeşliğinin üzerinde başka bir kardeşlik arayan, dinin üzerinde başka bir şey üzerine koyan, İslam’ı anlamamıştır.

Mezhepçilik yoktur, tarikatçılık yoktur, cemaatçilik yoktur, vakıfçılık yoktur, dernekçilik yoktur, kendi derneğini, kendi tarikatını, kendi cemaatini, kendi ihvanını başkasından üstün göremez.

Müslüman kardeşin hepsi birdir. Müslüman kardeşlik yeter bize.

Bakın tekrar ediyorum mezhebimiz olabilir, Elhamdülillah mezhebimiz var. Tarikatımız olabilir, cemaatimiz olabilir, vakfımız olabilir, derneğimiz olabilir ama sadece ben doğruyum demek en büyük bâtıldır.

Sadece bizim cemaat cennete girecek demek diğerleri, batıldadır demek en büyük günahtır. Bu uhuveti, kardeşliği zedeleyecek her türlü günahtan kaçınmamız lazım.

Rabbim bizi bir ve beraber eylesin.

Irkçılık yoktur İslam'da. Şu kabile bu kabile bundan üstündür diye bir şey yoktur. Şu memleketin insanı şu memleketten üstündür diye bir şey yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.

Hz. Peygamber Aleyhisselatu vesselam bize birbirimizi sevmemiz için neler söylüyor.

1-Kardeşine selam vereceksin

2- İkram edeceksin

3-Hediye edeceksin

4- Kusurlarıyla seveceksin

5- Kendini onun yerine koyacaksın

6- Yaptığın yardımı başına kalkmayacaksın

7-Üç kişi iken sadece 2 kişi arasında gizli konuşmayacaksın

8- Sevdiğini yüzüne söyleyeceksin

9- Ayıbını gizleyecek, insanlar arasında yaymayacaksın

10- Sözünü kardeşine sözünü yerine getireceksin

Şimdi bunu bilen düşmanlar Müslümanları hep içerden yıkmışlardır.

Irkçılık belasıyla, cemaatçilik belasıyla, mezhepçilik belası ile tarikatçılık belası ile bunları bela haline getirdiler. Niye cılık cılık yaptılar.

Çünkü bir insanın milliyeti vardır soyu vardır. Elhamdülillah Türk’üz, Kürdüz, Lazız, Çerkeziz.

Bunlar övünç kaynağı değil. Allah böyle yaratmış.

Hamdolsun Türk milleti de İslam'ın sancaktarlığını yapmış. Bundan sadece hamd ederiz Rabbimize. Ama başkasını küçük görmeyiz. Irkçılık yasaktır. Arabın Aceme, Acemin Araba , Arabın Türk'e Türk'ün Araba üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır.”

Editör: TE Bilişim