Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye verilecek olan 1000 lira tutarındaki ödemelerin 1 Nisan tarihinden itibaren PTT iş yerleri ve ATM'lerden verileceği haberleri sonrasında vatandaşlar PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu adımı koronavirüs salgınının yayılmasına davetiye çıkardı.

Yurdun değişik yerlerinde hükümet tarafından verilen 1000 lira değerindeki yardımı almak adına PTT önlerinde oluşturulan uzun kuyruklar vatandaşların koronavirüs salgınına karşı davetiye çıkmasına sebebiyet verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son açıklamasında, 1000 lira tutarındaki yardımın PTT iş yerleri ve ATM'lerden vatandaşlara verileceğini duyurmuştu. Ancak Hatay, Esenyurt, Zeytinburnu, Esenler, Sefaköy, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ceylanpınar, Batman, Ankara ve Osmaniye'de PTT iş yerleri ve ATM'lere gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak koronavirüs salgınının yayılmasına sebebiyet verdi. Yaşanan bu görüntüler sonrasında sosyal medya üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na tepkiler yağdı.

PTT

PTT

Editör: TE Bilişim