ÖSO güçleri ile birlikte beldeyi terör unsurlarından temizleyen kahraman mehmetçik, yüksek bir binanın çatısına çıktı. Bir grup askerin olası saldırılara karşı eli tetikte, etrafı gözlediği çatıda kameralara konuşan asker, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO personeli tarafından Raco kent merkezinde tamamen kontrol sağlamış bulunmaktayız. Mübarek ecdat kanının renginde kumaşı şehit teni olan parıltısı ile zaferlerin ışığını ay yıldızı ile hürriyet ve istiklali müjdeleyen şanlı al bayrağımızı Raco'da olduğu gibi Afrin'de de göndere çekeceğiz. Şuna emin olun ki TSK milletinden aldığı güçle görevine başarıyla devam etmektedir" dedi.

Zaman zaman patlama sesleri duyulurken, konuşmasını tamamlayan askerin bayrağı öpmesinin ardından başka bir asker, yine 3 kez öperek, başına koyduğu bayrağı, binanın ucuna dikti.

Askerler tarafından çekilen bayrak dikimine ilişkin görüntüler, sosyal paylaşım sitelerinde binlerce beğeni aldı.

TSK'dan son dakika Afrin açıklaması: Yollar kontrol altında...

TSK'dan Afrin'deki harekatla ilgili açıklama geldi. Açıklama şöyle: "Zeytin Dalı Harekâtında, Şeyh Hadid beldesi dâhil 7 yerleşim yeri ile Racu ve Cenderis’ten Afrin’e ulaşan yollar kontrol altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668". Uzmanlara göre bu durum Cenderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor. Gün içinde 56 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK, dün akşam saatlerinde yaptığı son açıklamada harekat kapsamında 2516 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrolün sağlandığını duyurmuştu. Genelkurmay Başkanlığı bu sabah yapılan açıklamada ise harekatın başından bu yana, 178’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 612 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtmişti.

AKŞAM SAATLERİNDE SON AÇIKLAMA

TSK’dan akşam saatlerinde yapılan açıklamada son iki günde yapılan operasyonlar sonucunda Raco ve Cenderis’in Afrin’e ulaşan karayollarının kontrol altına alındığı vurgulndı. Uzmanlara göre bu durum Cerderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor.

Açıklamada, “Hava kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, 4 Mart’ta, müteakip harekat için önem taşıyan Şeyh Hadid Beldesi başta olmak üzere, Hacı Halil, Halilo, Kura, Aranda, Soğulcak ve Bafliun dahil 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır” denildi.

TSK ayrıca operasyonlar sonucunda 56 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 668’e ulaştığını duyurdu.

Editör: TE Bilişim