Vefat haberini ardından Ülkücüler sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. 

MHP'li hiç bir ismin başsağlığı dahil herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun Habererk'e yaptığı açıklamada "Ozan Arif'e yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Ülkücü Harekete başsağlığı diliyorum. Ben Ozan Arif'e hakkımı helal ediyorum." dedi.

1997'deki MHP olağanüstü genel kurulunda aday olan Ramiz Ongun TGRT Televizyonunda bir canlı yayına katılmıştı. Program esnasında canlı yayının bitimine yakın bir zamanda Almanya'dan Ozan Arif programa katılarak Ramiz Ongun’ un aleyhine ağır eleştirilerde bulunmuştu.


Ramiz Ongun kimdir?

Ramiz Ongun, 17 Mart 1947 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinin Kale köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı.

Bursa İktisadi-Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümü'nde tahsil gördü.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu.

Daha sonra Alparslan Türkeş ile tanışarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katıldı.

Bunun yanında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Gümrük Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı, MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, MHP Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ülkücü-İşçiler Genel Başkan Müşavirliği görevlerini yürüttü.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da Türkeş'in emriyle yurt dışına çıktı.

Bu dönemde Almanya'da üniversiteden sınıf arkadaşı olan Nesrin Hanım'la evlendi.

1989 yılında da Türkiye'ye geri döndü. 1992 senesinde de Türk Ocakları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nde üç kez genel başkanlığa aday oldu, ancak seçilemedi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Almanca bilmektedir.

Editör: TE Bilişim