Bilindiği gibi  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tek adam partisi olmadıklarını söylemişti.

Partisinin genel merkez binasında il başkanları toplantısı öncesi referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Destici, "Büyük Birlik Partisi dışında bütün partiler Anayasa Referandumu ile ilgili taraflarını ve kararlarını açıkladılar. Biz ısrarla istişareler sonucu kararımızı açıklayacağız" demişti.

Öte yandan BBP Kurucular Kurulu Üyesi Metin Sertbaş sürece isyan ederek "Bunu, bu teşkilâta yapan, reva gören kişiler "kim yaparsa yapsın, en hafif tabiri ile çakal" dır..." diyerek çok sert bir tepki göstermişti.

BBP içindeki bu kaynama tüm hızıyla devam ederken neden hala referandum kararının açıklanamaması BBP'li yöneticiler dahil yaklaşık yüz kişinin FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında, yada tutuklu olması yattığı iddia edildi.

BBP, bu önemli açıklamayı yapamaması, yöneticilerin FETÖ suçlamasıyla karşı karşıya kalacakları iddiasının çok güçlü bir şekilde önlerine çıkmasına bağlandı.

Mersin'de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal tutuklanması buna en bariz örneklerden biridir.

Soruşturma çerçevesinde gözaltında bulunan Kartal ve sekreteri sorgularının tamamlanmasından sonra tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Kartal adliyeye girişi sırasında " Türk milliyetçisiyim, ülkücüyüm. Allah var, problem yok" diye bağırdı. Kartal'ın "Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ, Kahrolsun terör" diye bağırması olayın aslında bir gözdağı olduğunun göstergesidir.

Editör: TE Bilişim