Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın twitter'da "AK Parti'ye dair eleştirileriniz, değişmesini istedikleriniz ve yerel seçimdeki beklentileriniz nelerdir?" sorusuyla başlayan tartışma bugün AK Parti milletvekili Belma Satır'ın tepkisiyle büyük bir kavgaya dönüştü. Birbirlerine sert ifadelerle yüklenen ikilinin tartışması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, geçen günlerde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

Kaplan, Twitter kullanıcılarına, yalnızca AK Parti'lilerin AK Parti'ye dair görüşlerini, eleştirilerini ve beklentilerini yazmalarını istemişti. AK Parti'liler ise eleştirilerini dile getirirken, Kaplan'ın paylaşımına kısa sürede binlerce yorum yapılmıştı. Kaplan'ın bu paylaşımına ise AK Parti milletvekili Belma Satır tepki gösterdi.

"GAZETECİLİK BU DEĞİL"

Hilal Kaplan'ın sosyal medya üzerinden bu soruyu sormasını "ucuz ve gereksiz" bulduğunu söyleyen milletvekili, yaşanan bu süreci "saygısızlık" olarak niteledi. Satır'ın ilk yanıtı şöyle: "Çok ucuz ve gereksiz ..Gazetecilik bu değil ... Bize ulaşmak isteyen her şekilde zaten ulaşıyor, seçim sürecinde gece gündüz çalışan teşkilatımıza, seçmenlerimize , yol arkadaşlarımıza saygısızlık . ..Var olabilmek için biraz emek sarfedin ltf @hilal_kaplan"

"EMEK SARF EDİN"

Belma Satır'ın bu yanıtına sessiz kalmayan Kaplan ise, "Ucuz, gereksiz ve hatta terbiyesizce.. Herkes size istediği zaman ulaşıyorsa, o kadar "var"sanız, 2 günde 7.800 yanıt neden geldi? Bu arada ilettiğim tüm Ak Partili isimler ya zaten mentionları takip ettiklerini ya da edeceklerini söyleyip teşekkür ettiler", "Şahsıma yönelik "Var olabilmek için biraz emek sarf edin lütfen" ve ucuz ifadelerinizi de pek yüce zat-ı âlilerinize iade ederim.

Yazarlığım falan bir yana, vatandaşla iletişimi bu olandan çok şey beklememek lazım" şeklinde iki tweet attı ve tartışma daha da alevlendi.

"DAVAYA ZARAR VERMEYİN YETER..."

Kaplan'a yeniden yanıt veren Belma Satır: "Dava uğruna çalışan teşkilat mensuplarımdan ve vekillerinden önce @hilal_kaplan özür dileyecek .Sosyal medyada yazışmak tarzım değil .Ancak gece,gündüz,oruçlu,iftarda,sahurda çalışan arkadaşlarımın hakkını korumak benim tarzım. Masa başında, klavye başında olanların değil #son" diyerek, kendi adına tartışmayı sonlandırdığını ifade etti ancak Hilal Kaplan'ın cevabı gecikmedi: "Gece gündüz çalışan teşkilattan Allah dâim razı olsun, sorun onlar değil. Benim tivitimi boşverin, size gelen yanıtları lütfedip okursanız, neyin sorun olduğunu da net görürsünüz. "Küçük dağları ben yarattım" kafasındaki birinden özür de istemem, davaya zarar vermeyin yeter.."

Editör: TE Bilişim