Başsavcılık, FETÖ iddiaları ile ilgili çıkan haberler üzerine tüm iddiaların incelendiğini de açıkladı. Ayrıca Mehtap Yılmaz’ın FETÖ’cülerle internet ortamında yazışmalarının yanında son olarak da Kasım 2014 tarihli Bank Asya hesabı da ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Son zamanlarda Gaziantep Üniversitesi Rektörü hakkında basında çıkan haberlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca araştırma ve soruşturmaya başlanılmış olup, tüm iddialar incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Ali Gür hakkında Millî Gazete’nin “Rektörü Kim Koruyor” manşeti kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve Gür’ün gizli dosyalarını gün yüzüne çıkarmıştı.

Haberde, Gür’ün üniversitedeki faaliyetleriyle ilgili önemli bilgilere yer verilmişti. Eşi yazar Mehtap Yılmaz hakkında da FETÖ’yle ilgili belgeler kamuoyuna yansımış, aile Twitter üzerinden kendini savunmaya çalışmıştı. Daha sonra ise Gür hakkında gazetemizin yaptığı “Gereği yapılır”, “Ali Gür’e tepkiler büyüyor”, “Sayıştay gerçeklerine iddia dendi”, “FETÖ’nün tıp imamı hâlâ rektör”, “Gaziantep Üniversitesi ile ilgili şok rapor” haberleri yargıyı harekete geçirdi ve Gür hakkında soruşturma başlatıldı.

MEHTAP YILMAZ’IN BANK ASYA KAYITLARI
Milletvekili Şamil Tayyar’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Akit yazarı Mehtap Yılmaz’ın Bank Asya hesap hareketleri ortaya çıktı. Euro, Dolar ve TL olarak 7 hesap hareketinin görüldüğü çıktının tarihi ise akıllarda farklı soru işaretleri bıraktı. Mehtap Yılmaz’ın Bank Asya hesabını, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden 2 ay sonra 14 Kasım 2014 tarihinde kapattığı görülüyor. Ayrıca Şamil Tayyar, bilgileri savcılık ile de paylaştığını da açıkladı.

Editör: TE Bilişim