RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tarkan'ın 'Geççek' şarkısı için saraydan talimat beklendiği iddialarına yanıt verdi.

Tarkan şarkının sözleri nedeniyle iktidara yakın isimler tarafından hedef alınmıştı.

Türkiye'de pop müziğe damgasını vuran megastar Tarkan’ın son şarkısı ‘Geççek’ dün akşam yayınlandı. Şarkı yayımlanır yayımlanmaz Türkiye'nin gündemine otururken AKP iktidarının destekçileri ise şarkının sözleri ve Tarkan'ı hedef aldı.

SARAY'DAN TALİMAT BEKLENİYOR İDDİASI

Tarkan'ın şarkısı Türkiye'de yeni bir umut yaratırken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya paylaşımında "RTÜK, sevgili @tarkan ın müthiş şarkısını sessizce, sarayı pür dikkat dinliyor televizyonlara göstermeyin talimatı verip vermemek için! Hatırlatalım RTÜK kanallara Sezen Aksu’yu yayınlamayın talimatı vermiş, Erdoğan “Muhatabım Sezen Aksu değildir" deyince de açığa düşmüştü." ifadelerini kullandı.

EBUBEKİR ŞAHİN'DEN YANIT

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşçı'ya yanıtını sosyal medya üzerinden verdi.

Ebubekir Şahin, "Devamlı kamuoyunu yanlış bilgilendirme alışkanlığınıza cevap vermek normalde huyum değildir ama hayal dünyanıza inananlar olduğu için cevap veriyorum. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Sezen Aksu’nun şarkısına dair RTÜK’ün hiçbir şekilde TV’lere bir talimatı olmamıştır!" ifadeleriyle Taşçı'nın ithamını reddetti.

RTÜK BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM USLU KANALLARI ARADI İDDİASI

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun müzik yayını yapan kanalları arayarak uyarılarda bulunduğu öne sürülmüştü. Uslu’nun, kanal yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Aksu’nun şarkısını yayınlamaları durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşabileceklerini söylediği iddia edilmişti. Öte yandan Uslu’nun tek uyarısının Sezen Aksu’nun şarkısı hakkında da olmadığı ve Uslu’nun, “Milli ve manevi değerlere aykırı tüm şarkılar için” aynı talepte bulunduğu da öne sürülmüştü.

Editör: TE Bilişim