Rusya Savunma Bakanlığı'ndan hava saldırısı ile ilgili olarak bir açıklama geldi. 33 askerimizin şehit olduğu hain saldırıya ilişkin olarak Rus hava kuvvetlerinin Türk askerlerinin bulunduğu yerlerde operasyon düzenlemedi şeklinde beyanat geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de dün yaşanan hava saldırısı ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. 33 askerimizin şehit olduğu saldırıda Rus hava kuvvetlerinin bir parmağı olmadığı ve Türk askerlerinin olduğu bölgelerde operasyon yapılmadığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye'de yer alan teröristler ile asla ve kati bir şekilde uzlaşma yoluna gidilmeyeceğini belirtti. Ancak Alman basını tarafından son girilen manşetlerde askerlerimizi Rus uçaklarının vurduğu ifade edilmişti.

Teröristler ile Uzlaşma Sağlanmayacak

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib bölgesinde halihazırda devam eden operasyonlar kapsamında Suriye Ordusu mevzilerinin bombalandığı ve söz konusu saldırıda teröristler ile aynı ortamda bulunan Türk askerlerinin bombalandığı belirtildi.

Sergey Lavrov ise bölgede bulunan teröristler ile hiçbir şekilde uzlaşma yapılmayacağının altını çizerek Türkiye ile ortak olarak yapılan İdlib'e ait mutabakatlara harfiyen uyulduğu kaydedildi. Lavrov ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefonda görüştüğünü dile getirdi.

Editör: TE Bilişim