Malatya’nın Pütürge ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandık başında katledilen Saadet Partili amca çocukları Hasan ve İlyas Aktaş’ın katil zanlılarının yargılandığı dava Kırşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. 8 Ekim’de ilk duruşması gerçekleştirilen duruşmanın ikinci duruşması ise dün gerçekleştirildi.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı Kırşehir Adliye Sarayı’ndaki duruşmaya sadece müşteki ve sanık avukatları katıldı. Önceki duruşmada savcı mütalaasını açıklarken, dünkü duruşmada ise mahkemenin kararını vermesi bekleniyordu. Ancak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, davaya müdahil olarak AKP’li Malatya Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün akrabalarının avukatlığını üstlenmesi üzerine dava 25 Kasım’a ertelendi.

Feyzioğlu, 25 Kasım’da savcının ayrı ayrı iki kez müebbet istediği sanıkları savunacak.

SAVCI, İKİ KEZ MÜEBBET TALEP EDİYOR, FEYZİOĞLU SAVUNACAK

31 Mart yerel seçimlerinde kullanılan kara propaganda Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partili sandık müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş’ın, AKP Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün babası, kardeşi ve akrabaları tarafından hunharca katledilmesine neden olmuştu. Güvenlik gerekçesiyle Malatya yerine Kırşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması dün gerçekleşti.

Davada sanık sandalyesinde AK Parti’li başkanın babası, kardeşi ve aynı soy ismini taşıdığı 3 akrabası otururken, Mahmut Sülük isimli akrabası ise firar. Önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, AKP’li başkanın babası Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük ve akrabaları Abdulkadir Sülük ile Ömer Sülük (Cebrail oğlu) için iki kez ayrı ayrı müebbet hapis isteminde bulunurken, Celal Kabadayı’nın ise yardım ve yataklıktan cezalandırılmasını talep etti.

Dünkü duruşmada ise mahkemenin karar vermesi beklenirken ancak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sanık avukatı olarak davaya müdahil olmasıyla savunma için ek süre verildi. 25 Kasım’a ertelenen duruşmada Feyzioğlu, iki kez ayrı ayrı müebbet hapsi istenen sanıkları savunacak. Ve ardından ise mahkemenin karar vermesi bekleniyor.

MÜNEVVER KARABULUT’UN KATİLİ CEM GARİPOĞLU’NU DA SAVUNMUŞTU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sanık avukatı olarak davaya müdahil olması akıllara Münevver Karabulut cinayetini getirdi. Feyzioğlu, o davada ise Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun avukatlığını üstlenmişti. Ve o dönemde Feyzioğlu’nun Garipoğlu’nun avukatlığını üstlenmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

Editör: TE Bilişim