Sabah yazarları Hıncal Uluç ve Yüksel Aytuğ arasında İstanbul’da bir kadını takip ederek taciz eden kişinin tutuklanması üzerine başlayan tartışma devam ediyor.

Aytuğ, geçen gün yazdığı köşe yazısında tacizci hakkında tutuklama kararı veren savcıyı “alnından öptüğünü” söylemiş, Uluç da köşe komşusunu eleştirerek tutuklamanın yanlış olduğu görüşünü dile getirmişti. Uluç, aynı köşe yazısında “kadınların arkasından yürümenin erkeklerin milli sporu olduğu” görüşünü savunmuştu. Uluç, bugünkü yazısında tekrar Aytuğ’u eleştirdi. Köşe komşusunun kendisi hakkında yazdığı başka bir yazıyı hatırlatan Uluç, şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Yüksel, "Hukuk bir gün hepimize lazım olacak" yazıma cevap vermiş.. Başlığı "Yine ıskaladın Hıncal Ağabey.."
Yüksel'i ıskalamadan okuduğum yazıları kadar, bu yanı ile de seviyorum. Çünkü pek çoğu için eleştirdim mi, "Hıncal Ağabey" olmaktan çıkıp, "Hıncal Uluç" oluveriyorum birden.
Eskiler "Gerçek güneşi fikirlerin tartışılmasından çıkar" demişler. İki yanlılarla tartışmaktan vazgeçiyorum ben de..
Sevgili Yüksel'in "Gene ıskaladın" laflarını okurken geldi, Can'ın anlattıkları işte..
Hayır.. Iskalamadım. Tam tersine 90'dan taktım Yüksel.
Ben "hukuk" yazdım. Sen hikaye..
Bak şimdi.. Gazetemizin bir Hukuk Bürosu var. Ordan istediğin avukat arkadaşımızı seç. İster tek başına konuş, sor "Kim haklı" diye.. İstersen, üçlü oturalım. Senin ve benim iddialarımı dinlesin, kararı o versin.

Uluç, Aytuğ’a şunları sordu:

Şimdi İstiklal Caddesi'nde güpegündüz kızın peşinde yürüdüğü için tutuklama isteyen ve alan savcıyı alnından öpen sana ben soruyorum..
Emre Aşık boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur hakkında "Beni öldürmek için kiralık katil tuttu" dedi. Yağmur'un eski sevgilisi olduğunu söyleyen biri "Yağmur bana 'Emre'yi bağlayacağız.
Önünde sevişeceğiz.
İş bittikten sonra kafasına sıkıp öldüreceğiz' dedi. Düzce'de Emre'yi öldürecek yer bile baktık. Benim cinayeti işlemeyeceğimi anlayınca 300 bin liraya Baycan'ı tuttu" dedi, televizyonda. Kayıtlarda var.
Buna rağmen Baycan adli kontrolle serbest bırakıldı. Eski sevgiliye soruşturma bile açılmadı.
O savcıyı da alnından öptün mü, Yüksel?.

Peki tersi olsa.. Emre, Yağmur'u öldürtmek için adamlar tutsa, onlar da bu itirafa rağmen "tutuksuz" yargılansa ne derdin Yüksel?

Editör: TE Bilişim