Bugün Mert Vidinli, köşesinde Maldivler’de tatil yaptığı otelin reklamını yaptı. Hem de dolar üzerinden.

Birinci sayfada dolarla savaşıp, iç sayfada geceliği 1500 dolar olan otel reklamı yapmak, nasıl bir zihniyettir bilemiyoruz.

Emekliye verilen maaşı bile manşette müjde gibi haber yapan Sabah gazetesi, iç sayfalarda vatandaşla adeta dalga geçiyor.

İşte Sabah yazarının, yol masrafı hariç, geceliği 1500 dolarlık Maldivler tatili:

“Bugün, Maldivler'deki tek Türk oteli olan Ayada Maldives'den bildiriyorum. İşte rüya gibi Maldivler seyahatimden notlar...

 NASIL GİDİLİR?: Yaklaşık sekiz saatlik uçuşla Male Havaalanı'na iniyorsunuz. Burası, genelde balayı çiftlerinin romantizm için tercih ettiği bir destinasyon. Aklınızda olsun; indiğiniz anda internet bağlantısız bir yaşama başlıyorsunuz, sakın şaşırmayın. Neyse ki lounge'da wi-fi var. Yoksa ufak bir dijital kriz yaşayabilirsiniz.

 HAVA NASIL?: Bu sezon hava biraz yağmurlu olsa da şansım yaver gitti ve güneşli, sıcak havaları yakaladım. Uçaktan iner inmez yüzünüze çarpan, sıcak hava ve yüksek nem 'Nereye geldim ben?' dedirtiyor insana. Ayada Maldives'e gitmek için Male'de uçaktan indiğimde, otelin çalışanları beni karşılıyor. Adaya geçiş işlemlerimi tamamlayıp Maldivian Havayolları biletimi teslim ediyorlar. Sonra Male'den Kaadedhdhoo'ya gidiyorum. Otelimiz, buraya 50 dakikalık mesafede. Bota atlayıp adanın yolunu tutuyorum. Türk oteli Ayada Maldives, seyahat sitesi Tripadvisor'da Maldivler'in en güzel oteli seçilmiş. Otelin yatırımcısı Aydeniz Grubu... Ayada tecrübesini yaşamak isteyenler için Jolly Tour'un 30 Haziran'a kadar devam eden bir kampanyası var. Otel fiyatlarında yüzde 40 indirim yapılmış. Jolly'nin dünyanın her köşesinde kişiye özel seyahat planlama hizmeti verdiğini de öğrendim. Nereye giderseniz gidin; transfer, otel, bilet ve özel rehber ayarlıyorlar.

 OTELDE NELER VAR?: Mizu adındaki Teppanyaki restoranı, dikkat çekici. Kai Uzakdoğu mutfağı, Ocean Breeze Akdeniz- Fransız mutfağı, Sea Salt ise plajda barbekü yapılan bir restoran. Maldiv ıstakozu yemek için favori adreslerden biri. Magu'da ise her akşam farklı lezzetler sunuluyor. Otelde bulunan Ottoman Lounge'da nargile ve Türk kahvesi servisi de var.

 TÜRK HAMAMI: Adada vakit geçirirken bol bol SPA randevusu almayı unutmayın. Özellikle, Türk hamamı oldukça iddialı. Kese-köpük- masajın ardından, atlayın bisiklete adayı turlayın. Benim kaldığım, okyanus üzerindeki villa tipi odaların gecelik fiyatı bin 500 dolar, karadakiler ise 800 dolar. Fiyatlar sezonluk olarak değişiyor. Doğru zamanı ve fırsatları yakalayabilirsiniz.

 KÖPEK BALIĞI VAR MI? Evet var ama korkmayın çünkü buradakiler bildiğiniz köpek balığı cinslerinden değil. Hatta köpek balıklarıyla yüzebiliyorsunuz da... Su sporları da çok keyifli; eğer bilmiyorsanız öğrenecek çok fırsatınız olacak. Ne de olsa okyanus sizin... Odanız Hint okyanusu üzerindeyse dalga sesleriyle uyanacak, camlı zeminden dipte yüzen balıkları izleyebileceksiniz.”

Editör: TE Bilişim