Zeybekçi’nin açıklamalarını “Tam bir aymazlık” olarak değerlendiren Güngör, seçime iki gün kala patates ve soğanın ithal edileceği açıklanmasını, kolaycı ve sorumsuz bir davranış olarak kaydetti.

Güngör, 7 Haziran seçimleri öncesinde özel timlerin ortaya çıkardığı patates stokçularına ne olduğunu da şöyle sordu:

“7 Haziran seçimleri öncesinde özel timlerin ortaya çıkardığı patates stokçularına ne oldu bilen var mı? Ceza aldılar mı? Enflasyonun bir numaralı tetikleyicisi gıda fiyatlarındaki artışın arkasında yatan nedenleri bulup, çözüm üretecek Gıda Komitesi kapandı mı? 5 yıldır konuştuğumuz bu aracılara dokunuldu mu? Bu soruları cevaplamadan ithalata kapı aralamak basitçiliktir.”

Dilek Güngör’ün yazısının tamamı şöyle:

“Evet, belki, her seçim öncesinde gıda fiyatlarında aynı senaryoyu yaşıyoruz. Stokçular patates ve soğanı mağaralara saklayıp fiyatı yükseltiyor olabilir. Tarlada 50 kuruş olan ürünün pazarda 6-7 liraya çıkmasının arkasında 'aracıların oyunu yatıyor' tezi de doğrudur.

Peki sorunun çözümü ithalat mıdır?

Ne eksen yetişen bir ülkede tarımı ithalata mı bağlayacağız? İthalatla bugünü kurtardık, yarına Allah Kerim mi? Ette, sütte ve kuru bakliyatta ithalatın fiyatı indirmediğini görmedik mi? Bu yöntemin yerli üreticinin nasıl moralini bozduğunu bilmiyor muyuz?

İnanın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi TV'de dinlerken aklım almadı. Önce yanlış duydum sandım. Hatta internete girip tekrar açıklamasına baktım. Maalesef doğruymuş! Tarım Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı kafa kafaya verip ithalata karar vermiş!

Olacak şey mi?

Türk halkı için ekmek neyse patates ve soğan odur. Mutfaklarımızın neredeyse temel gıdası olan patates ve soğanın ithal edileceğini söylemek, hele hele seçime 2 gün kala bunu dillendirmek tam bir aymazlıktır. Ekonomi Bakanı bu sözlerinin nereye gideceğini düşünemiyor mu?

Aslında tepkim her fiyatı artan üründe ithalat silahına sarılmayı alışkanlık haline getirmemize... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her alanda 'yerli ve milli' bir Türkiye hedefindeyken alt kadroların kolaycı ve sorumluluk almayan bu bakış açısı niye...

Bu arada merak ediyorum...

7 Haziran seçimleri öncesinde özel timlerin ortaya çıkardığı patates stokçularına ne oldu bilen var mı? Ceza aldılar mı? Enflasyonun bir numaralı tetikleyicisi gıda fiyatlarındaki artışın arkasında yatan nedenleri bulup, çözüm üretecek Gıda Komitesi kapandı mı? 5 yıldır konuştuğumuz bu aracılara dokunuldu mu? Bu soruları cevaplamadan ithalata kapı aralamak basitçiliktir.”

Editör: TE Bilişim