HABERERK-HABER MERKEZİ

Gazeteci Sabahattin Önkibar, İyi Parti’deki krizin gelişmesinde etkili olan faktörlerin bir genel başkan bilgisinin dahilinde olmasının o partiye zarar vereceğini ifade ederken; aynı zamanda İyi Parti’deki krizin partinin itibarına düşürmeye yönelik olabileceğini de dile getirdi.

Önkibar’ın videosundaki İyi Parti krizi ile ilgili kısım şekilde:

"Gelelim İyi Parti'de olanlara, değerli seyircilerim, Sayın Meral Akşener’i bu süreçte anlamam mümkün değil. Zira sadece kendi imajına, itibarına değil partisine de kast etti ve hala kast etmeye devam ediyor.

Emin olunuz ortaya çıkan bu kriz eğer çok çok büyük bir acemilik değilse bir projenin uygulanmasıdır. Zira Meral Akşener isteseydi bu problemi daha başından halledebilirdi. Ama tam tersine O adeta ortaya çıkan problemin krize ve hatta buhrana dönüşmesine izin verdi, olur verdi, önünü açtı. Birinci husus İyi Parti Kongresi’nde yaşananlar tam bir garabettir. Orada eğer genel başkana rağmen bir operasyon yapıldıysa genel başkanın bunun hesabını sorması gerekiyordu. Meral Akşener bunu yapmadı ama sonradan ortaya çıktı ki Aytun Çıray söyledi bunu "Meral Akşener bizzat bu üstünü çizme olayının içindeymiş ona rağmen değil onun bilgisi ile yapılmış”. Sayın Aytun Çıray’ın bu söyledikleri doğru ise Meral Akşener bunu neden yaptı, niçin yaptı bunu açıklamak durumundadır.

Bakın bana bir bilgi, daha aktarıldı. Aynı Akşener’in partide kendine rakip olarak gördüğü Ümit Özdağ ve Aytun Çıray için özel anketler yaptırdığı bilgisi geldi.

Meral Akşener’in kongredeki tavrı ile bilgiyi örtüştürünce acaba demeye başladım. Altını çizerek söylüyorum Meral Akşener isteseydi kongre sürecinde gururları kırılan isimleri partiye davet eder onları bir abla, bir kardeş, bir genel başkan olarak kucaklar bağrına basar ve iltifatlar ile konuyu pekala kapatabilirdi.

Aslında kongrede gururu kırılanların isteği de buydu ama Meral Akşener bunu ısrarla ve inatla yapmadı o zaman soru şudur “Meral Akşener ne yapmak istiyor? Meral Akşener neyin peşindedir?” Ki kulağımıza türlü türlü fısıltılar geliyor. Mesela Meral Akşener’in saray ile irtibatta olduğunu, eski bir meclis başkanı ile görüştüğünü daha önce aktarmıştım.

Bir başka bilgi Meral Akşener’in dış dinamikler tarafından ablukaya alındığıdır. Mesela FETÖ’nün son dönem Meral Akşener’e baskı kurduğu iddiaları yaygın olarak konuşulmaya başlandı.

Aslında bu iddia yeni değildir. Koray Aydın Teşkilat Başkanı İyi Parti’de onu ifadesi var. Meral Akşener’e FETÖ irtibatı noktasında. Bakın, bendeniz Meral Akşener’in asla FETÖ’cü olduğuna inanmıyorum.

Ama ben Meral Akşener’in kendi parti içindeki milletvekilleri ile değil AKP ve Erdoğan’la mücadele etmesini beklerdim. Türkiye bugün adeta denize düşmüş Boğulmak üzeredir. Biz boğulan Türkiye’ye bir kurtarıcı arıyoruz. Bu arayış bağlamında Sayın Meral Akşener’e destek olduk. Ona destek bağlamında bu kitabı da yazdım ki, ona rağmen yazdım ilave edeyim bu kitabı imzalarken saldırıya bile uğradım. O kadına neden sahipleniyorsun diye.

Şuraya gelmek istiyorum benim Meral Akşener’i sahiplenmem Türkiye adınadır.

Bugün “Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkılmıştır” ki bunu ifade eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ondan ödünç alarak kullanıyorum dava açarlar yoksa.

15 Temmuz Darbesi sonrasında Sayın Erdoğan bu ifadeyi kullanmıştır. Devlet’in yıkıldığı bir tabloda AKP hala nasıl birinci parti olur, muhalefet nasıl hala yükselemiyor.

İşte ben muhalefete yükselsin, işte ben siyasal islamcı iktidar Türkiye’yi daha çok tüketmesin denilerek bir çıkış yolu ve kurtarıcı arıyorum. Sayın Meral Akşener’e de bu bağlamda destekler verdik. Ama Sayın Akşener öncelikli rakip olarak Tayyip Erdoğan’ı değil partisi içindeki yıldızı parlayan isimleri seçmişe benziyor.

Meral Hanım o isimler İyi Parti’yi büyütür, yüceltir.

Türkiye gidiyor, sizin derdinize bakın.

Pardon yoksa sizi İyi Parti’nin dizayn edilmesi noktasında zorlayanlar mı var?

Malum saray siyasi mühendislikler içindedir.

İyi Parti ile birliktelik arayacak. Bunu beceremezse onun itibarını düşürmeye çalışacak.”

Editör: TE Bilişim