Türker Ertürk, bu çalıştaya katılanlarla ilgili de, “Bir kaç hocayı sayayım size. Bunlar Soros’dan, Rockefeller Vakfı’ndan ne almışlar? Para almışlar. Niçin? Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerimizi hedef almak için. Diyorlar ki, yayınları var üniversitenin. ‘Bu Anadolu Türklerin diyarı değil’ diyorlar. ‘Ari ırk’ diyorlar. Kim onlar? İşte Ermeniler, Kürtler, Rumlar. ‘Buranın sahibi bunlardır’ demeye getiriyorlar. Yani bize geldiğimiz yer Orta Asya’yı göstermeye çalışıyorlar. Bunu bilimsellik adına yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Ertürk, şöyle konuştu: “Gelelim Postdam’a. Buraya katılmak isteyenler var. Ben yurtdışında çok konferansa gittiğim için bana herkes ulaşıyor. Türkler katılmak istiyor, Postdam’daki konferansa. Yani karşı görüş sunacaklar. Ondan sonra Azerbaycan Türkleri var. Diyorlar ki ‘Katılmak istiyoruz. Bizi almıyorlar’. Niçin almıyorlar? Çünkü sen ‘Ermeni soykırımı vardır’ ön kabulünü reddettiğin için. İşte ‘bilimsellik’. Bu nasıl bir bilimsellik? Karşı görüşe yer vermeyen, karşı görüşü yok sayan, karşı görüşü düşman ilan eden bilimsellik olur mu? Evet, yer Almanya ve bir Alman Üniversitesi ama ev sahipliğini Sabancı Üniversitesi yapıyor ve doğal olarak da çalıştayın açılış ve kapanış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi yapıyor. Ev sahipliğinin en büyük göstergesi açılış ve kapanış konuşmalarını yapmaktır.”

Ertürk, şöyle devam etti: “Açılış ve kapanış konuşmasını kim yapıyor? Pek iyi bu hanım nerelerde yetişmiş? Los Angeles kentinde bulunan Kaliforniya Üniversitesi’nde. Ermeni diasporasının egemen olduğu bir yer. Hatta şöyle anlatayım; bu üniversitede şöyle bir resmi var: Atatürk’ün ayağının altında bir Ermeni kızı vahşet içinde öldürülmüş yatıyor. Montajla yapılmış. Atatürk’ün ayağının altındaki köpeği Foks’u kaldırıyorlar. Oraya Ermeni kızını montajlıyorlar. Kim yapıyor bunu? Bu üniversite yapıyor. Afişlerine ve dergisine koyuyor. ‘Ermeni Soykırımı’ olmadığını belgeleriyle ortaya koyan, Bilkent Üniversitesi’nde ders veren Amerikalı Prof. Dr. Stanford Shaw’un evi bombalanarak kundaklanmıştı. Bunu UCLA Üniversitesi’nde ders vermesini engellemek için yaptılar. Engellediler de! Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldı. Para vererek ev sahipliği yapıyorlar. Ardından da ‘Biz ev sahipliği yapmıyoruz’ diye inandırmaya çalışıyorlar. Niye buna ihtiyaç var? Mühim olan; soykırımın olduğunu Türklere söyletmek. Planlayıcılar arasında Ermeni diasporası var. Ermenistan’dan adamlar geliyor. Bundan büyük düşmanlık olabilir mi? Yani bir nevi huduttan içeri girmeye çalışan eş dümenli düşman ordusu.”

Editör: TE Bilişim