Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınıyla mücadele için 1.000’er yatak kapasiteli 2 sahra hastanesi inşa edeceklerini açıklamış, bunlardan birinin ise Atatürk Havalimanı alanında olacağını söylemişti.

Ancak dün itibariyle ortaya çıkan bilgiye göre AKP salgın için kurulacak sahra hastaneleri için de yeni bir rant alanı oluşturmanın peşinde.

“NİÇİN BUNA PARA HARCIYORSUNUZ?”

Konuyla ilgili Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı’nın sahra hastanesine dönüştürülmesi çağrısını önceden yaptığını hatırlatırken, hazırda bekleyen alanlar yerine hükümetin başka alanlara sahra hastanesi kurmaya başladığını söyledi.

Hükümet’in Atatürk Havalimanı yerine Florya’da, konutlarla iç içe bir bölgede sahra hastanesi yapımına başladığını belirten İmamoğlu, “Niçin bu altyapıya para harcıyorsunuz? Zaten hazır yer var. Bunun nedeni ortak aklı reddetmek. Sahra hastaneleri sürecinin başlatılması değerlidir ama bizim düşüncelerimize rağbet edilmedi.” dedi.

Yurt Haber Ajansı‘nın haberine göre; Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç de konuyla ilgili açıklamasında, “İstanbul’da yapılacağı açıklanan iki adet sahra hastanesinden birinin Atatürk Havalimanında olacağı ifade edilmişti. Bu sahra hastanesinin yapımına, açıklandığı gibi Atatürk Havalimanında değil, DHMİ’ne ait olan ve önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki arazide başlanmıştır” dedi.

YANDAŞ FİRMA ERDOĞAN’DAN ÖNCE DUYURDU

Öte yandan hastanelerin inşaatlarında kullanılmak üzere alınacak malzemenin tedariği için yapılan ihale duyurusunda, projenin yapımının AKP dönemindeki aldığı ihalelerle zenginleşen Rönesans Holding’e verdiği ortaya çıktı.

Holding işin kendisine verildiğini AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından da önce duyurmuştu.

Holding 5 Nisan tarihinde yaptığı duyuruda, “Yeşilköy ve Sancaktepe Sahra Hastanesi” isimli iki ayrı ihalede hasır çelik malzemesi alımı yapılacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim