Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu bir skandala imza attı. Topçu ve Gündoğdu, kendisini "Ahirzaman Mehdi"si olarak tanıtan ve Azerbaycan'da kamuoyunun "tescilli dolandırıcı" ve "meczup" olarak nitelendirdiği Kazım Aziz ile görüştü.

Topçu ve Gündoğdu, kendini "mehdi" olarak tanıtan Aziz'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubu teslim aldı ve mutlaka ileteceklerine dair söz verdi.

TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ZEDELEDİLER

Görüşmeler, başkanlığını AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun yaptığı Yerli Düşünce Derneği'nin "Türk Sinema Haftası" etkinliği sırasında yapıldı. Kültür Bakanlığı'nın sponsorluğunda bir süredir yurtdışında sürdürülen etkinlikteki görüşme Azerbaycan basınında da yankı buldu. Haberler üzerine skandal görüşmeye Azeri Türkleri ve Türkiye yurttaşlarından tepki geldi. Azerbaycan basınına konuşan bir yurttaş, "Türk dünyasının kıyısından köşesinden geçmemiş bazı siyasetçiler, devletin imkanlarıyla gelip buralarda Türk dünyasının sözcülüğüne soyunursa böyle komik olayların yaşanması normaldir. Maalesef Türk devletinin itibarı zedeleniyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının itibarı, kendisini "Mehdi" ilan eden bir meczubun hezeyanlarına alet ediliyor" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN BENİM SAYEMDE DÜNYA LİDERİ OLUR'

Kendini "mehdi" ilan eden ve Erdoğan'ın başdanışmanıyla görüşen Kazım Aziz de görüşmeye ilişkin "Moderatör" adlı Azerbaycan haber sitesine açıklamalarda bulundu. Aziz, şu bilgileri verdi:

"Yalçın Topçu ile ikinci görüşmem öncesinde bana AKP Milletvekili Metin Gündoğdu yakınlaştı. Onunla da Karabağ ve Erdoğan'a bağlı hayli sohbet ettik ve her ikisine de bildirdim ki, 'Erdoğan ancak benim sayemde dünya lideri olabilir.' Onun Trump'a ve Putin'e sözü geçmez. Ancak benim sayemde ve Allah'a dua etmemle onlar üzerinde etkili olabilir. Benim bütün peygamberlere ve Türk sultanlarına benzerliğim tesadüf değil. Türkiye'nin kurtuluşunu, Karabağ'ın işgalden azatlığını, İslam dünyasının Türkiye'nin etrafında birleşmesini, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasını, Amerika, Avrupa ve Rusya'nın Türkiye ile hesaplaşmasını istiyorsanız beni Reis'le görüştürün!"

Sahte Mehti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştırılmak üzere Yalçın Topçu ve Metin Gündoğdu'ya bir mektup verdiğini ve her ikisinin de bu konuda kendisine söz verdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim