Sağlıklı beslenme için tüketilen ürünlerde aranan ilk özellik "bağışıklık"

Evde kalınan bu süreçte katılımcıların yüzde 8’i “Düzensiz besleniyorum”, yüzde 5’i “Daha fazla atıştırmalık tüketiyorum”, yine yüzde 5’i “Sağlıksız besleniyorum” cevabını verdi.

Araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin sağlık amaçlı tükettiği beslenme ürünlerinde en çok dikkat ettiği şey bağışıklığa fayda sağlaması. Bunu kilo koruma/kilo vermek ve kalp-damar sağlığı takip ediyor.


Süt, bal, yumurta tüketimi arttı

Araştırmaya göre salgın sürecinde hem evde kalıyor olmak hem de sağlığa gösterilen ekstra özen, beslenme alışkanlıklarına da yansıdı. Bu dönemde Türkiye meyve, çay/kahve, sebze yemekleri ve yumurtayı daha çok tüketir hale geldi. Buna karşılık koronavirüs salgını ile birlikte özellikle alkollü içecekler, diyet yiyecekler ve dondurulmuş gıdalar çok daha az tüketiliyor.

Ankette yer alan “Türkiye'de koronavirüs salgını başladığından bu yana hangi yiyecek/içecekleri eskiye oranla daha fazla tüketiyorsunuz?” sorusuna verilen cevaplara göre Türkiye’de meyve tüketimi yüzde 46, çay/kahve tüketimi yüzde 41, sebze yemekleri tüketimi yüzde 40 artmış. Bu ilk 3 ürün grubunu yüzde 37 ile yumurta, yüzde 35 ile süt ve süt ürünleri, yüzde 33 ile salata ve yüzde 32 ile hububat izlemiş.

Salgınla birlikte tüketimi en fazla düşenlere gelince tablo şu şekilde: Alkollü içecekler yüzde 59, diyet yiyecekler yüzde 40, dondurulmuş gıdalar yüzde 32, gazlı alkolsüz içecekler yüzde 28 ve balık tüketimi yüzde 21 azalmış.

Editör: TE Bilişim