Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Erdoğan'ın 'uzay müjdeleri'ni açıkladığı saatlerde Çorlu tren faciasında oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz'e para cezası verildiğini hatırlatarak, "Samanyolu'ndaki ilk cezaevini biz açmayalım bari" diye yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "uzay müjdeleri"ni açıkladığı saatlerde Çorlu tren faciasında oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz'e para cezası verildiğini hatırlatarak, "Samanyolu'ndaki ilk cezaevini biz açmayalım bari" düşüncesini dile getirdi.

Saymaz'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Nihayet Ay'a gidiyoruz. 2023'te milli ve özgün bir hibrit roketle yola çıkacağız. Uydu üreteceğiz. Uzay limanı işleteceğiz. Galakside ekosistem ve Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuracağız. Bir Türkü Ay'a göndereceğiz.

Erdoğan'ın bu müjdeleri ilan ettiği saatlerde, öyle Ay'da-uzayda filan değil, Çorlu'da evrenin en ağır adaletsizliklerinden biri yaşandı.

Uzay meteorolojisine yatırım yapacağını iddia eden iktidar, TCDD'ye bir meteorolog bile almadığı, makinistler TV'lerde hava durumuna bakarak yola çıktıkları ve rayları kontrol edecek yol bekçisi artık kalmadığı için…

Çorlu'da, 8 Temmuz 2018'de meydana gelen tren kazasında 7'si çocuk, 25 vatandaş can vermişti. Bu faciada dokuz yaşındaki Oğuz Arda'sını kaybeden Mısra Öz'e, mahkemeyi suçladığı gerekçesiyle 8849 TL para cezası verildi.

Bu karar merhametsiz bir göktaşının masmavi küremize apansız vurması gibi sanki. Binbir umutla uzaya fırlatılan roketin uğursuzca infilakı gibi…

Aynı şekilde, Çorlu Davası'nı adım adım takip eden gazeteci Mustafa Hoş'a soruşturmanın eksik yürütüldüğünü iddia ettiği için 40 bin TL para cezası kesildi.

Ay'a gidiyorduk değil mi? Samanyolu'ndaki ilk cezaevini biz açmayalım bari."

Editör: TE Bilişim