Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, köşe yazısında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş, geçtiğimiz salı günü saat 15:00'te toplanması gereken TBMM Genel Kurulu'nun toplanmaması üzerine, AKP'li bir siyasetçi ile arasında geçen görüşmeyi bugünkü köşesinden aktardı.

"ANKETLERDEN İYİ SONUÇLAR GELMİYOR"

Yarkadaş, AKP ve MHP milletvekillerinin meclise gelmediğini ve TBMM Başkan Vekili Haydar Akar’ın da bu yüzden genel kurulu başlatamadığını anlattı. Yarkadaş, AKP'de siyaset yapan etkili bir isim olarak tanımladığı kaynağına “Ne oluyor?, Meclis neden toplanamıyor?” diye sorduğunu ve kaynağından “Sahadan gelen kamuoyu araştırmaları, partinin moralini bozdu. Araştırmalar, CHP ile AK Parti’nin arasındaki makasın git gide daraldığını gösteriyor. Bu da moralleri bozuyor.” yanıtını aldığını yazdı.

Ayrıca Yarkadaş, AKP kaynağının, “Genel merkezin şu an tek gündemi kamuoyu araştırmaları ve İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın sözleri… Çünkü hiçbir araştırmadan iyi bir sonuç gelmiyor. Türkkan meselesine o yüzden bu kadar çok eğiliyorlar.” yanıtını verdiğini de belirtti.

İKİ BAKAN ARASINDAKİ KRİZ

Yarkadaş, AKP'de motivasyon eksikliği yaratan bir diğer konunun ise Abdulhamit Gül-Süleyman Soylu kavgasının basına yansıması olduğunu söyledi. Partideki etkili isimlerin “Ne konuşulacaksa, içeride konuşulmalı” tepkisini verdiğini aktaran Yarkadaş "Aslına bakarsanız, bu tepki de oldukça anlamsız… Zira; AKP içinde artık “konuşulacak, diyalog kurulacak ve istişare edilecek” bir mekanizma kalmadı ki…" dedi.

AKP ve MHP’nin artık halka söyleyecek bir sözü de kalmadığını TL’nin değersizleştiğini söyleyen Yarkada, “Doların 10 TL’ye çıktığı, euro’nun 11 TL’den işlem gördüğü bir ortamda, zaten halkın karşısına nasıl çıkacaklar? Çıksalar bile ne söyleyecekler?” diye yazdı.

Editör: TE Bilişim