AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, “Dolar 13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum yok. Vatandaş Türk lirasına değil dolara güveniyor” dedi.

Dolardaki önlenemez yükseliş piyasaları tedirgin ederken ekonomideki kötü gidişata AKP'ye yakın çevrelerden de eleştiriler gelemeye başladı.

Cem Küçük, bugün köşesinden yayımlanan yazısında doların yükselişiyle ilgili belirsizliğe dikkat çekti.

Yazısında doların önlenemez yükselişinin tedirgin edecek noktaya doğru ilerlediğini kaydeden Küçük, “Böyle durumlarda en zor şey döviz tahmininde bulunmak. 13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum da yok. İnsanlar bilse ki, döviz belli bir rakam etrafında duracak sıkıntı olmaz. Ama öyle değil...” dedi.

İşte Cem Küçük'ün yazısı şu şekilde:

“Dün bu yazıya oturduğumda dolar 12,47’ydi. Bir ara 13 oldu. Böyle gidiyor... Nerede nasıl duracağı da belli değil. Zaten bu belirsizlik kötü. Hükûmet faizleri düşüyor ve ilkbaharda işlerin iyi olacağını söylüyor. Faizlerin düşmesi kötü bir şey değil. Öngörülemeyen şey döviz.

Böyle durumlarda en zor şey döviz tahmininde bulunmak. 13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum da yok. İnsanlar bilse ki, döviz belli bir rakam etrafında duracak sıkıntı olmaz. Ama öyle değil...

Döviz konusunda bir diğer mesele vatandaşların döviz bürosu ve bankalara gidip alım yapması. Yani param dolarda kalırsa daha iyi olur diye düşünüyor. Bankalardaki döviz mevduatının son birkaç yıldır artmasının sebebi de bu. Vatandaşa da, “Sen niye döviz alıyorsun?” diyemezsin. Çünkü Türk lirasına değil dolara güveniyor.

Dün telefonumda, “Dolar nerede duracak?” diye çokça mesaj vardı. Biz de merakla bekliyoruz, bakalım yükseliş ne zaman bitecek diye...”

Editör: TE Bilişim