Barbarosoğlu "Taze bir başlangıca tanıklığımdır..." başlıklı yazısında "oyunu AK Parti’ye verenleri" ikiye ayırdığını vurgulayarak  "Tören alanında ve ekranları başında tarihi ana tanık olan, oyunu AK Parti’ye veren milyonları kabaca ikiye ayırıverdi zihnim. Sayın Tayyip Erdoğan’ın gücünü sevenler ve Sayın Tayyip Erdoğan’ın emeğini ve gayretini sevenler."

Barbarosoğlu  şöyle devm etti "Sayın Tayyip Erdoğan’ın gücünü sevenler bulunduğu her ortama zarar veriyor. “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” sorusu eşliğinde hayatlarını anlamlandırmaya çalışan, kim olduğunu nereden gelip nereye gittiğini unuttuğu için, “kendini bilmez”liğin kitabını yazan bu güruh her ortamı kolayca ele geçiriveriyor. Tarih boyunca değişmeyen gerçeğimiz bu. Bu taife her türlü iktidarın etrafında hazırdır. Onlara söylenebilecek bir şey yok. Çünkü duymazlar, çünkü görmezler."

Barbarosoğlu  İkinci grubu ise şöyle açıkladı "Tören alanındaki davetlileri ne diye ikiye ayırdı zihnin diye soranlara hitaben yazıyorum. İtina ile, zevk ile düzenlenmiş tören alanına davetliler gittikten sonra baktım. Gördüklerimden utandım. Yerler çöp içindeydi. Pet şişeler, kağıt mendiller, hediye paketinin içinden çıkarılıp açılmış ambalaj kağıtları.

Bunu yapanlar eğitimli kişiler. Tarihi ana tanık olmak için davet edilmiş Türkiye’nin yedi bölgesinden gelmiş kişiler.

Davet edildikleri “evin bahçesine”, tanık oldukları “tarihi an”a çöpünü bırakıp giden “bu insanlar”ın denizlere, ormanlara yapabileceklerini hayal bile edemiyorum.

Sivil toplum örgütleri bütün enerjilerini “muktedir” olmak üzerine harcıyor. Yeni dönemde sivil toplumun gerçek bir sivil toplum olarak örgütlenmesine, faaliyet yapmasına “her şeye talip” değil, bir şeye talip olup, onu dört başı mamur şekilde icra edişine muhtacız.

Çevreye gösterdiğimiz “ilgi” bizim aynamız. Aynaya düşen aksimiz mi? Gerisini yazmaya elim varmıyor."

Editör: TE Bilişim