CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Yiğit Bulut'la ilgili açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Erdoğdu'nun konuşmasını paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, paylaşımına 'Saray’ın adamları dolarla birileri adına işlem yapıyor. Bu sözler kalsın hafızada' notunu düştü.

CHP'li Aykut Erdoğdu dün akşam katıldığı programda 'yürekleri hoplasın diye söyleyeyim'  başladığı konuşmaya şöyle devam etti;

'Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemler...'

"Yiğit Bulut'un cep telefonundan yaptığı işlemleri mutlaka birgün tespit edilecek. Sermaye kime ait, alım satımlar kime ait tespit edilecek. Kendilerini rahat hissetmesinler diye anlatıyorum. Hepsi ülkeye zarar veriyor. Şüpheli işlemlerdir. Bu hesapların kimlere, hangi şirketlere ait olduğu ortaya çıkacak. Yiğit Bulut çok hakim çünkü bu konulara. Aynı şüpheler Cemil Erdem için de geçerlidir. Şunu söylemeye çalışıyorum. Offshore adalarda, vergi cennetlerinde kurulan cennetlerin hissedarlık ilişkilerini ortaya çıkarmak gerekiyor. Kurulmuş bir şirketin arkasındaki ismin arkasındaki ismi belirlemek gerekiyor.

Bu soygunlar azalsın diye söylüyorum. Sakın kendilerinin güvenli limanlarda olduklarını düşünmesinler. TC'yi, bu ulusu kim soyduysa mesleki tecrübeyle söylüyorum bu hakkı geri alacağız."

Erdoğdu'nun konuşmasını paylaşam Gazeteci Mustafa Hoş twitter paylaşımına şu notu düştü:

'SARAY'IN ADAMLARI DOLARLA BİRİLERİ ADINA İŞLEM YAPIYOR'

"Dolar neden yükseliyor? sorusunun yanıtı bu açıklamada saklı. 

malta’da 500 milyon “doları olan banka müdürü. Saray’ın adamları dolarla birileri adına işlem yapıyor.” bu sözler kalsın hafızada"


 

Editör: TE Bilişim