İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi (İPAR) tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula'nın yanısıra akademisyen ve işadamları da katıldı.

İPAR Başkanı Seyfullah Türksoy, "Sarıkamış Harekatı, işgal altındaki Kars, Erzurum, Ardahan gibi şehirlerimizi kurtarmanın yanısıra bu coğrafyadaki yurtları da istiklaline kavuşturmayı amaçlıyordu. O nedenle bu etkinliği Tanrı Dağları'nda düzenlememiz anlamlıdır. Biz bir başlangıç yaptık. Gelecek yıllarda Türk dünyasının pekçok köşesinde Sarıkamış anma etkinliklerinin yapılacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Müşaviri Recep Sula da, “Bugün yakın tarihimizin en önemli hadiselerinden biri olan Sarıkamış Harekatı'nın yıldönümünde şehitlerimizi Atayurt topraklarında Kırgızistan'daki kardeşlerimizle birlikte yadetmenin heyecanını yaşadık. Bu tür etkinlikler bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi yaşatmamız açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Etkinlik kapsamında Kırgız gençlerle birlikte ata binen Sarıkamış gönüllüleri, şehit edilen Kırgızların anısına yapılan anıt ile ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un mezarını da ziyaret ettiler.

Editör: TE Bilişim