2015 İstanbul Adalet Sarayı saldırısı olarak bilinen olayda Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilmişti.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan davasının soruşturmasını yürütüyordu, DHKP-C isimli örgüt üyeleri tarafından rehin alınmıştı. Örgüt mensupları, savcıyı öldürme tehdidi ile polise bir talep listesi belirtmişti. Yaklaşık 9 saat süren olayda savcı Mehmet Selim Kiraz DHKP-C'li teröristler tarafından şehit edilmişti.

İSTANBUL BARASONUN BİNASINA ÖRGÜT DESTEKÇİSİNİN POSTERİ ASILDI!

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik DHKP-C terör örgütünün talimatıyla cezaevinde 238 gündür tuttuğu ölüm orucu sonrası öldü.

Avukat Ebru Timtik'in ölümünden sonra, İstanbul Barosunun binasına 2015 İstanbul Adalet Sarayı saldırısını destekleyen Avukat Timtik'in posteri asıldı.

''Şehit savcı Kiraz'ın öldürüldüğü gün Timtik'in söylediklerini unutamıyorum''

Muhabir Kemal Gümüş, sosyal medya hesabından Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürüldüğü gün, Avukat Ebru Timtik'in  muhabirlere söylediklerini anlattı:

''Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği gün DHKP-C'li teröristler ile bir grup görüşmüştü. Görüşmelerde Ebru Timtik de vardı. Timtik’in Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katledildiği gün biz bir kaç adliye muhabirine söylediklerini hiç unutamıyorum.

Timtik teröristlerle yapılan görüşmeden sonra yanımıza geldi. “Ebru hanım durum nedir?” diye sormuştuk. Teröristlerin kararlı duruşundan oldukça memnun ve mütebessim bir suratla, “çocuklar çok kararlı talepleri yerine getirilmezse öldürecekler” demişti

Ve maalesef Timtik’in dediği gibi de olmuştu. Masum bir insan mazlumane bir şekilde katledilmişti.''

Av. Oğuzhan Türk: ''Bu kepazeliğe susmak mahcubiyettir''

Avukat Oğuzhan Türk, İstanbul Barosunun binasına asılan postere büyük tepki gösterdi. Türk, Twitter hesabından şu şekilde paylaşımda bulundu:

''Milliyetçi Ülkücü camianın mensubu olarak, bu kepazeliğe susmak, kendimizi borçlu hissettiğimiz başta Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ ve tüm şehitlerimize karşı düzeltilmesi imkansız bir mahçubiyet olacaktır. Sorumlulara karşı ya bir yol bulmak ya bir yol açmak kaçınılmazdır!''

Editör: TE Bilişim