Esenyurt’ta bir sandıkta henüz oy kullanma işlemi devam ederken AK Parti müşahitleri tarafından sandık başkanına AK Parti aleyhine hata yapıldığını gösteren tutanak imzalatılmaya çalışıldığı bildirilmişti.

Söz konusu tutanakta AKP’li müşahit tarafından ”Sandık başı işlemlerini takip etmek üzere, müşahit olarak görevli bulunduğum sandığınızda, oyların okunup sayım döküm cetveline geçirilmesi sırasında ve/veya oy sayım döküm cetvelindeki sonuçların sandık sonuç tutanağına geçirilmesi sırasında partimiz aleyhinde olacak hatalar ve oy kaydırmalar yapılmıştır… Bu nedenle oy sayım işleminin tekrar yapılarak, sonuçların doğru bir şekilde tekrar sayım döküm cetveline geçirilmesini ve sandık sonuç tutanağının düzeltilmesini ve itirazımın kabulü ile tarafıma alındı belgesinin verilmesini arz ve talep ederim.” ifadeleri kullanıldı.

Önceden hazırlandığı belirtilen dilekçelerin seçim biter bitmez müşahitler aracılığıyla sandık kurullarına verildiği, bu durumun sandıklarda büyük karışıklıklara yol açtığı ifade edildi. Nitekim seçim sonucu Ekrem İmamoğlu lehine 800 binden fazla farkla sonuçlanınca, dilekçelerin de bir önemi kalmadı.

Editör: TE Bilişim