Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın AKP'yi eleştirdiği görüntüleri paylaştı. 

Sedat Peker bir kullanıcının kendisini etiketlediği, Erbakan'ın "İktidar zora düşünce dış güçler operasyon yapıyor diyor" ifadelerini sosyal medya hesabından paylaşması dikkatlerden kaçmadı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan geçtiğimiz günlerde, Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bu iddiaları göz ardı etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. En başta bu iddiaları araştırılmasının AK Parti'nin istemesi lazım. Her olayı da dış güçlere bağlamamak lazım. Dış güçlerin size operasyon yapması için onların oyununu bozmanız lazım” demişti.

"TOPLUM TARAFINDAN HOŞ KARŞILANMIYOR"

Erbakan, Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili, "Bir defa iddialar çok ciddi. İddialarda söz konusu olan kişiler önemli ve kritik görevlerde. Kamuoyu ve toplumun da bu konuya ilgisi çok yüksek. Dolayısıyla bu iddiaları göz ardı etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. En başta bu iddiaları araştırılmasının AK Parti'nin istemesi lazım. Çünkü töhmet altında kalıyorsunuz. Tabii konuyla ilgili meclise gelen araştırma komisyonu kurulması teklifi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedilmesi de bizleri şaşırtmadı. Her olayı da dış güçlere bağlamamak lazım. Dış güçlerin size operasyon yapması için onların oyununu bozmanız lazım" diye konuşmuştu.

Fatih erbakan şöyle devam etmişti:

'Erbakan Hocamıza da bunlar yapıldı' savunmasını kabul etmiyoruz

'İddiaların muhatabı olan iktidarın Erbakan hocamıza sarılmalarını da tasvip etmiyoruz.' diyen Erbakan, "Özellikle iktidara yakın medyanın Erbakan'a da iftira atılmıştı söylemini kabul etmemiz mümkün değil. Erbakan Hocamıza atılan iftira ile bu durum aynı değil. Bir defa bu iftirayı yapan şahıs daha sonrasında iftira attım diye itirafta bulundu. Bir de dış güçlerin Erbakan hocamıza iftira atmaları doğal çünkü kendisi tüm siyasi hayatı boyunca dış güçlerin oyununu bozacak fiili adımlar attı. ABD Dış İşleri Bakanının açık tehdidine rağmen Kıbrıs Barış Harekatı emrini vermiş, İncirlik Üssünü kapatmış, İsrail ile gizli anlaşmalar yapan Mason Dışişleri bakanı Hayrettin Erkmen'i Milli Selamet Partisi olarak görevden almış, ABD ambargosuna karşın ASELSAN'ı kurup Milli savunma sanayinin temellerini atmış bir Erbakan Hoca'dan bahsediyoruz. 54. Hükümet döneminde 'ben Siyonizmin ambargosunu tanımıyorum diyerek İran ile 2,5 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması yaptı. Çekiç gücü Anadolu'dan kovdu. Denk bütçe yaparak dış güçlerin haracını borç faizini kesti. D-8'i kurarak BOP projesini engelledi. Bunları yapan Erbakan Hocaya tabii ki dış güçler operasyon yapar iftira da atar. Ama AK Parti iktidarının 19 yıllık icraatlarına baktığınızda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat ifade ettiği gibi AB ne istedi de yapmadık dedi. 19 yılda 530 milyar dolar borç faizi ödemişsin yani onların haracını da vermişsin. Dolayısıyla sana Dış güçlere operasyon yaptıracak bir durum söz konusu değil. Erbakan Hocanın arkasına sığınmak, ona da bunlar yapılmıştı demek, dış güçler, faiz lobisi, Londra, üst akıl bunların arkasına sığınmak yerine çıkacaksınız ne iddia varsa kardeşim gelin Halep ordaysa arşın burada bunları ortaya koyalım deyip kimsenin gözünün yaşına bakılmadan gereğini yapacaksın. Kamuoyu gerçeklerin ortaya çıkmasını bekliyor. Biz de Yeniden Refah Partisi olarak bunu bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim