T24 yazarı Tolga Şardan, "Özellikle sosyal medyada suç örgütü liderinin farklı kaynaklardan, bilhassa devlet içinden bilgilendirildiği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

Tolga Şardan, "Suç örgütü liderinin iddiaları ve açıklamalarının yer aldığı videolar, içindeki o kadar ağır eleştiriler ve hedef alınan isimler rağmen halen Youtube üzerinden izlenebiliyor. Herhangi bir mahkeme yasağı henüz konulmadı" diyerek şunları yazdı:

YÖNTEM DEĞİŞTİRDİ

Sürecin başında kendisinin içinde bulunduğu olayları kamuoyu ile paylaştı. Ancak istediği yanıtları muhataplarından alamamış olacak ki yöntem değiştirdi. Bu kez kendisinin içinde olmadığı olayları içeren iddiaları da birbiri ardına kitlelere aktarmaya başladı. Suç örgütü liderinin "kısa bir kayboluş" sonrasında bu kez tarz değiştirmesi de dikkat çeken diğer bir husus. Büyük izleyici kitlesi edindiği video yayınlarına ara verdi. Şimdilerde sosyal medya hesabı üzerinden ifşaatlarına devam ediyor. Bu değişikliğin de kayboluşla ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor!

MİT RAPORLAMA YAPTI MI?

Hal böyle olunca da, özellikle sosyal medyada suç örgütü liderinin farklı kaynaklardan, bilhassa devlet içinden bilgilendirildiği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. Daha önceki Büyüteç'te bugün yaşananlar ile ilgili bir MİT raporunun ortaya çıkmasını beklediğimi belirtmiştim. MİT'in bu konuda araştırmalar yapıp "yukarıya" raporlama yaptığı, gelişmeleri takip edenler arasındaki yaygın kanaat. Şu ana kadar MİT'in hazırladığı herhangi bir rapor, "ima yollu da olsa" ortaya çıkmış değil. Fakat suç örgütü liderinin yöntem değiştirip, kendisinin içinde olmadığı kimi gizli olayları, yaşananları ve temasları iddia biçiminde duyurması, akıllara "suç örgütü liderinin kaynakları kim ya da kimler?" sorusunu kuşkusuz getiriyor. Çevremdeki pek çok kişi bu soruyu soruyor. Bir o kadarı da sorunun yanıtının peşinde. Suç örgütü liderine ciddi ve özel bilgilerin ulaşması bu görüşün yayılmasına neden oluyor.

Editör: TE Bilişim