Bir sosyal medya kullanıcısının, “Peker ülkeye getirildiği gün, AKP ve MHP'nin toplam oyu yüzde yirmi olur. Yazın bir kenara ve bekleyin” şeklindeki yorumunu Sedat Peker’in paylaşması gündeme bomba gibi düştü.

Birgün Gazetesi yazarı Erk Acerer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan ile görüşmesi hakkında gündeme oturan bir iddiayı kaleme almıştı.

Acerer, “AKP’ye yönelik ifşaları ve Saray’a uzanan şaibeler nedeni ile BAE’de olan Peker konusunda pazarlık yapıldı” iddiasında bulunmuş, “Kapsamı ‘Peker karşılığında, yatırım fırsatı ve Türkiye’de toprak peşkeşiydi. Görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanı'nın davet edilmesinin anlamı da buydu” ifadelerini kullanmıştı.

Acerer’in gündeme bomba gibi düşen bu iddiasının ardından Sedat Peker’den dikkat çeken bir hareket geldi. Peker, gazeteci Özlem Gürses’in kendi Youtube kanalında gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu videonun yer aldığı paylaşıma yapılan bir yorumu paylaştı.

Özlem Gürses, değerlendirmelerinin yer aldığı videoyu, “YÜZDE 40 İLE CUMHURBAŞKANLIĞI.. anketler AKP'nin 30'un, MHP'nin ise 8'in altına indiğini gösteriyor... tam da bunlar konuşulurken Sedat Peker ani bir operasyonla ülkeye getirilir mi? Sahi, SBK dosyasına ne oldu??? ŞAHSIMIN KANALINDA, CANLI YAYINDAYIM...” notlarıyla paylaşırken, bu paylaşıma bir kullanıcı tarafından “Peker ülkeye getirildiği gün, AKP ve MHP'nin toplam oyu yüzde yirmi olur. Yazın bir kenara ve bekleyin.” şeklinde yorumda bulundu. Peker ise bu yorumu paylaştı.

Sedat Peker’in bu hareketi, sosyal medyada iktidara ve Cumhur İttifakı’na bir mesajı olarak yorumlandı.

İşte o paylaşım...

Peker, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin ise şunları söylemişti: “Beni sadece iki yerde boynumu eğik görebilirsiniz. Birincisi secde, ikincisi ise yere düşen birini kaldırmak için eğilmişimdir. Hep diyordunuz ya Sedat Peker hain, düşmanımız olan Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti diye, namussuzlar şimdi ne yazacaksınız?”

Editör: TE Bilişim