Sedat Peker'in, fuhuş ve kokain iddiasıyla gündeme getirdiği Green Park otellerinin sahibi Adil Üstündağ hakkında onlarca suç duyurusu olduğu ortaya çıktı.

Green Park otelin eski çalışanı fuhuş baskınlarıyla ilgili dikkat çeken iddialar öne sürdü.

Sedat Peker, geçen günlerde Twitter'dan yaptığı açıklamada, Çukurambar'daki Green Park Otel'de uyuşturucu ve fuhuş partileri verildiğini öne sürdü.

Peker burada, bürokratların ve iş insanlarının kokain ve fuhuş partilerine katıldığını, bürokrat bir kadının olaya şahit olmasıyla ihbarda bulunduğunu, otele baskın yapıldığını iddia etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Cumhuriyet’ten Furkan Karabay’ın haberine göre, Green Park otellerindeki skandallar bundan ibaret değil... Sık sık AKP'nin amblemine esin kaynağı olduğunu söyleyen ve "AKP benim otellerimde kuruldu" diyen Adil Üstündağ'ın çalışanlarını tehdit ettiği, küfürler savurduğu ortaya çıktı.

Üstündağ hakkında eski çalışanları tarafından da onlarca şikayet var. Aralarında idarecilerin de olduğu eski çalışanlar, Adil Üstündağ'ın kendilerine boş senet imzalattığını öne sürüp suç duyurusunda bulundu. İmzalatılan senetlerin ardından yüz binlerce borç üzerine icraya verildiklerini söylediler.

Green Park otellerinde çalışan isimler ise Üstündağ'ın kendilerini tehdit ettiğini, işten çıkarılma korkusuyla imzaladıkları boş senetlerle yüz binlerce liralık borç içerisine sokulduklarını öne sürdüler.

ÜST DÜZEY İSİMLER VE ESKİ BİR BAKAN

Otel çalışanları Üstündağ'ın Green Park oteliyle ilgili başka bir skandaldan da bahsetti. Green Park'ın Merter'deki oteline defalarca fuhuş baskını yapıldığı iddia edildi. Eski çalışanlar, fuhuş baskınlarına şahit olduklarını fakat Üstündağ'ın bürokrasideki bağlantılarıyla olayların üstünü kapattığını öne sürdü.

Ayrıca Peker'in de gündeme getirdiği Ankara'daki Green Park otele de fuhuş baskınlarının yapıldığını duyduklarını söyledi. Eski bir Green Park oteli çalışanı, baskın yapılan Merter'deki otelde eski AKP'li bir bakanın odasının olduğunu, üst düzey isimlerin buraya geldiklerini de öne sürdü. Hakkındaki devam eden adli süreci, otellerindeki fuhuş ve uyuşturucu iddiaları sorulan Adil Üstündağ ise iddialara henüz bir yanıt vermedi.

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI

2010 yılına gelindiğinde, Green Park Pendik Oteli'nin açılışı dönemin başbakanı Erdoğan tarafından yapıldı. Açılışa çok sayıda devlet görevlisi katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, Adil Üstündağ'a teşekkür etti, başarılarının devamını diledi ve besmele ile kurdeleyi kesti.

Green Park, Türkiye'nin dört bir yanına yayılmaya devam etti. 2015 yılında ise en büyük otellerinden birini bürokrasinin merkezine, Ankara Çankaya'da Çukurambar bölgesinde açtı. Burada açılan otelde bakanlıkların toplantıları yapıldı. Çok sayıda devlet görevlisi görüşmelerini burada gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim