İşte o sır;

1980 öncesinde İzmir Buca'da öğrenim görmüş, 12 Eylül'den sonra uzun yıllar hapis yatmış, 12 yıl Çorum-Sungurlu'da MHP İlçe Başkanlığı yapmış, MHP'den milletvekili adayı olmuş İrfan Karslı aradı. Karslı, cezaevinden çıktıktan sonra Şefkat Çetin ile 4 yıl ticari ortaklık yapan birisi. Milliyetçi-Ülkücü camianın yakından tanıdığı güvendiği bir gönül adamıdır Karslı. Söylediği, anlattıkları tereddütsüz doğrudur. Tıpkı Karslı gibi "Türkiye'de rejim değişecek, bizim yapacağımız bir şey yok. Bu değişimi MHP ile gerçekleştireceğiz" sözleri, 7 Haziran seçimleri sonrası, 1 Kasım öncesi. Ve bu sözler MHP'nin ikinci adamı Safa Şefkat Çetin'e ait olduğunu ifade eden iki isim daha var. Karslı'nın teyidinden sonra yeniden soruşturmanın anlamı olmadığı için İrfan Bey'in izni ile Şefkat Çetin'e bu sütundan sorular yöneltmeye karar verdim. Zira MHP'de Genel Başkan Yardımcılığı yapan ve "Hayır" oyu vereceğini ilan ederek görevinden istifa eden Atilla Kaya: "Altı ayda ne değişti?" sorusunu yöneltmişti. Atilla Kaya'yı yakından tanırım. Türkiye'de Cumhuriyet rejiminin değiştirilmesine, parlamentonun neredeyse ortadan kaldırılmasına karşıdır. Aynı yönetimde görev yapan Kaya'nın rejim değişikliği konusunda haberi yok iken Şefkat Çetin'in haberdar olması ilginç değil mi?

***

 Devlet Bahçeli'nin alışılagelmiş davranışıdır, hiç kimseye danışmadan karar vermesi. 3 Kasım 2002'de erken seçim kararı ilk bilinenidir. Sonra AKP iktidarı ne zaman sıkışsa imdadına koşmuştur. Ne divan üyesi yardımcıları ne partinin yetkili MYK'sı, İl, İlçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve üst kurul delegelerinin haberi olmadan tek başına karar veren Devlet Bahçeli, son olarak 7 Haziran'da koalisyon hükümetini kabul etmeyerek 1 Kasım seçimini istemişti. Yine kimseye danışmadan Başkanlığı gündeme getirip, hukuksuzluğa hukuk kılıfı bulunmasını talep etmişti. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki değişikliği ne partisi ne kamuoyu ile paylaşan Bahçeli, bir imza ile partinin il-ilçe başkanlıklarını görevden alıp, partiyi kapatan yardımcısı Çetin ile son icraatını paylaşmış görünüyor. Öyle ya iki kişinin bildiği sır değildir.

***

 Ketumluğu ile bilinen Şefkat Çetin demek ki bu sırrı yine kendisinin güvendiği bir başkası ile İrfan Karslı ile paylaşmış. Dahası MHP'nin başkanlık divanı üyeleri Bahçeli'yi halen savunuyor. Demek ki Çetin gibi onlar da "Türkiye'de rejim değişecek. Bunu engellemeye gücümüz yetmez" gerçeğini biliyor. Karslı'nın Çetin'e yönelttiği soruyu da paylaşmalıyım: "Ne yani MHP'ye rağmen mi değişecek?" sorusunun cevabı da Çetin'den "Yapacak bir şey yok!" olmuş. Şimdi Çetin'e soruyorum: "İrfan Karslı ile yaptığınız görüşmeyi inkar mı edeceksiniz? Yoksa rejime rağmen değişeceğine dair teslimiyetine yapacağı bir açıklamanız var mı?"

Cevapları bekliyor, bu sütunda yazacağımı belirtiyorum. Bakalım açıklayacak mı?

Editör: TE Bilişim