Hastanenin kapısının önündeki olaya doktorların, personelin müdahalede bulunmadığı iddiası ise büyük tepki çekti. 112 ekiplerinin müdahale ettiği vatandaş hastanenin önünde hayatını kaybetti.

Olay, Gebze Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde bulunan özel bir hastanenin önünde meydana geldi.

Mavi Kocaeli'de yer alan habere göre, 60 yaşındaki Sebahattin Duru isimli vatandaş, fenalaşarak bir anda yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen Duru’nun yardımına koştu. Duru’nun fenalaştığını gören vatandaşlar hastane personeline bağırarak yardım istedi.

HASTANEDE OLSAYDI MÜDAHALE EDERDİK

İddiaya göre; hastane personeli ise Duru’nun hastanede olmadığı için müdahale edemeyeceklerini söyledi. Vatandaşlar daha sonra cep telefonları ile bir yandan o anları görüntülerken, diğer yandan da 112 Acil Yardım hattını arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen Sebahattin Duru kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gebze'de bir caddeye adı verilen Şehit Mevlüt Duru’nun ağabeyi olan Sebahattin Duru’nun cenazesi otopsi incelemesi için Fatih Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili Duru’nun yakınlarının suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi incelemesinde Duru’nun kalp krizi sebebiyle ile hayatını kaybettiği belirlendi. İl sağlık müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim