Yenilenen İstanbul seçimine günler kala bölücübaşı Öcalan’ın kardeşi olan ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT ekranına çıkarılması tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehit Anaları Derneği Pakize Akbaba’ya hakaret davası açtığı ortaya çıktı.

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba’nın CHP’nin 2017’deki, “5 ARALIK EŞİTLİK VE ADALET KADIN BULUŞMASI” etkinliğinde yaptığı konuşmadan dolayı açılan davanın iddianamesinde, Adalet Bakanlığı’nın 07.03.2019 tarihinde kovuşturma izni verdiği görülüyor.

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Pakize Akbaba ise, kendisinin de hem TRT’ye hem de Adalet Bakanlığı’na tazminat davası açacağını belirtti. Akbaba şunları kaydetti: Ben şehit anasıyım. Bu vatan için evlat verdim. Ondan sonra da 3 tane asker gönderdim. Siz benim konuşmamı suç olarak mahkemelere taşıyorsanız eğer, kırmızı bültenle aranan 74 şehidin katili Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılıp konuşturulmasını, bebek katili Apo’ya mektup yayınlatmanızı ne yapacağız? Bu suç değil mi? Bu şehitlere saygısızlıktır, şehitlerin anasına, eşlerine, çocuklarına da hakarettir.” dedi.

“ADALET BAKANINA SORUYORUM…”

Pakize Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben dört duvar arasında çocuğumun hasretini dindiremiyorum, sen gidip şehitlerimizin katilini baş tacı yapıyorsun. Siz kimin hükümetisiniz? Kime çalışıyorsunuz? Adalet Bakanı’na soruyorum, askerin başına çuvalı ben mi giydirdim? Habur’da PKK’lılara alkışlayarak ben mi getirdim? Çadır mahkemesini ben mi kurdum? Hangi adaleti savunuyorsun? Benim vergilerimle maaş alıp millete edepsiz diyen Bülent Arınç’ı neden yargılamıyorsun? Kozmik odayı FETÖ’ye açtıran Arınç değil miydi? Mecliste bir sürü FETÖ’cü var. Hiç birine dokunulmuyor. Damatları, çocukları hepsi saltanat içinde. Benim de evladımın hasretiyle yandığım yetmiyor. Siz bir de şehitlerin katilini ekrana çıkarıyorsun sonra da haberim yok diyorsun.”

Editör: TE Bilişim