Suriye'nin İdlib bölgesinde şehit olan askerlerimizden Nihat Kara, arkasında bıraktığı acı dolu hikayesi ile herkesi yasa boğdu. Geçtiğimiz sene Kuzey Irak'taki operasyonlarda kolundan yara alarak gazi olan Kara'nın iki gün öncesinde gönüllü olarak İdlib'e gittiği ifade edildi.

Suriye'nin İdlib bölgesinde şehit olan askerlerimizden Nihat Kara'nın daha önceden Kuzey Irak'ta kolundan vurularak gazi olduğu ortaya çıktı. 2 gün öncesinde gönüllü olarak İdlib'e giden Kara, dün rejim askerleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında şehit oldu.

Daha Öncede Şehidimiz Gazi Olmuştu

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara'nın baba evine acı haber tez gitti. Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki baba evine ulaşan şehit haberi herkesin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. Eve Türk bayrağı asılırken Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da şehidin evine giderek baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Nihat Kara'nın 2018 senesinde uzmanlık sınavını kazandığı ve geçen senede Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen bir operasyon esnasında kolundan yaralanarak gazi olduğu belirlendi. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan birliğinden 2 gün öncesinde gönüllü olarak İdlib'e gittiği ifade edildi.

Nihat Kara 

Editör: TE Bilişim