İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin'in, memleketi Afyonkarahisar'daki cenaze törenine katılmıştı. Cenaze namazı sırasında cemaatin en önüne geçerek güya namaz kılmış, ardından da dua etme pozu vermişti. Objektife bakarak verdiği poz sert eleştirilere sebep olmuştu.

Kıyafeti ve makyajı eleştirilen İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Aylin Cesur açıklamasında ‘5 gündür, Aziz Şehidimizin hatırasını, kederli ailesinin acısını ve milletimizin yasını gölgeleyen bir hadisenin öznesi olmaktan öncelikle çok üzgünüm’ dedi.

Isparta Atabey İYİ Parti İlçe Kongresinden çıkarak Dinar'daki törene gittiğini ifade eden Cesur ‘Gittiğimde Cemaat saf tutmuştu. Görevliden öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. Namaz bitti yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur.

25 yıllık siyasi danışmanlık kariyeri olan bir milletvekili olduğunu hatırlatan Cesur, ‘Allah'a hamdolsun ki; izansız biri değilim. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Açıklamalarımı; Yüce Türk Milleti'nin vicdanına arz ederim.’

Aklımızla Alay etme Sayın Cesur

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, kimse sizin edebinize, izanınıza veya kıyafetinize bir şey demiyor. Bu sizin ve inandığınız her neyse onun arasındaki bir durum.

Söyledikleriniz sizi bağlar. Ama gelin görün ki, siz tam cemaatin önüne geçtiğinizde danışmanınızın ve fotoğrafçınızın bu anları ölümsüzleştirilmesi tesadüf olamaz.

Partinizden konuyla ilgili olarak tek kelimenin edilmemesi de onları bağlar. Genel Başkanınızın grup toplantısı sonrası ağlayarak inmesi, sizin bu hareketinizden sonra hiçbir şey ifade etmedi ne yazık ki.

Aklımızla dalga geçmeyin. Bu kareler ve bu video hayatınız boyunca boynunuza asılmış bir yafta olarak kalacaktır.

Şehit Annesine Sarılıp Poz Verdi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur yaptığı başka bir açıklamada ise

‘Şehidimizin ailesi ve cenazesi ile alakası olmayan, 2 hafta öncesine ait bu fotoğraflar, olayı çarpıtmak amaçlı ve kasıtlı olarak servis edildi.’

Evet, doğrudur haberlerimizde bu resmi bizde kullandık. Ama biz nerden bilelim iki haftadır aynı kürkü, aynı kıyafeti giydiğinizi.

Editör: TE Bilişim