İdlib'de 33 şehit haberi sonrasında ahlaksız bir paylaşımda bulunan Manisalı imam Ali Metin Özyurt, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde imamlık yapan Özyurt, sosyal medya hesabı üzerinden şehitlerimizle ilgili olarak "Şehadeti göze alamayan godoşlar anasının dizinin dibinden ayrılmasın" paylaşımında bulunmuştu.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan bir camide imamlık yapan Ali Metin Özyurt, 27 Şubat tarihinde Suriye'nin İdlib bölgesinde 33 şehit haberinin hemen ardından skandal bir paylaşım ile bir anda ülke gündeminde ilk sırada yer aldı.

Özyurt'un bir arkadaşının Facebook gönderisine, asker ya da polis olsun diye kimsenin kafasına zorla silah dayanmadığını ve şehadedi göze alamayan godoşlarında analarının dizinden dibinden ayrılmasına gerek olmadığını vurgulayınca olanlar oldu.

Serbest Bırakıldı

Özyurt devamında, çaresizlik diye bir mazeretin olamayacağını maaşın cazibesine kapılarak asker ya da polis olunamayacağını din, millet ya da vatan sevdalılarının bu işten uzak durması gerektiğini devletin de şehit ve gazilere göstermiş olduğu ayrıcalığı başka devletlerin sunmadığını dile getirdi.

Tepkilerin hemen sonrasında gözaltına alınan Ali Metin Özyurt, savcılıkta ifadesinin hemen sonrasında gözaltına alınırken konu hakkında müftülük tarafından soruşturma takibi başlatıldı.

İmam

Editör: TE Bilişim