Cuma günü işçilerin otobüslerle Ankara’ya geleceğini belirten Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda tüm siyasi partilerden randevu aldığını ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine üç haftadır randevu vermediğini söyledi.

Dört şeker fabrikasını alan isimler içinde bir tane şeker üreticisi bulunmadığına dikkat çeken Gök, “Adapazarı, Kütahya yok. Çünkü şeker üretiminin zor olduğunu biliyorlar. Bu herkesin yapabileceği bir alan değil. İhalelere girenler ise ağırlıklı olarak inşaat firmaları. Kazananlardan biri madenci, biri inşaat taşeronu. Apar topar, kimseye haber vermeden ihaleler yapılıyor, birileri gelip teklif bile vermeden salonda oturup, gidiyor. Sanki bir tiyatro oynanıyor. Senaryosu birileri tarafından yazılmış, oyuncular belirlenmiş bir tiyatro sahneye konulmuş gibi” dedi.

Öte yandan Türk-İş Başkanlar Kurulu Başkanı Ergün Atalay ise dört şeker fabrikasının satılmasının umudunu hiç kesmediğini belirterek şunları söyledi:

“Hiç umudumu kesmedim. Görevim şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi gerektiğini kamuoyu gündeminde tutmak. Bunun yanlış olduğunu söylemek. İki aydır partiler dolaşıyor, işçilerimiz de öyle. Biz de siyasilerle görüşüyoruz. Cuma günü de Başkanlar Kurulumuzla birlikte şeker fabrikaları özelleştirmesinin, yanlış bir yol, çıkmaz bir yol olduğunu bir kez daha haykıracağım. Gelin vazgeçin, bu iş alana da yar olmaz, diyeceğiz.”
Atalay, şeker mitingine çiftçi ve esnaf ile siyasi partileri davet edip etmeyecekleri sorusuna ise, “Özel bir davette bulunmayacağız ama kim gelmek isterse başımızın üstünde yeri var”

Editör: TE Bilişim